Haberler

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İlin Valiliklerine 'Kargo' Uyarısı

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı kargolara çok sıkı denetimler getiriyor. Kargoların göndericisi, alıcısı ve teslim alanın kimlik bilgilerinin alınmasını zorunlu kılıyor. Ayrıca şüpheli paketler açılabilecek.

İçişleri Bakanlığı, son zamanlarda Türkiye'de yaşanan terör olayları ile birlikte bazı suç unsurlarının kargo yoluyla naklinin gerçekleştirilmesinden dolayı harekete geçti. Bakanlık, 81 ilin valisine gönderidği yazıda posta gönderilerine yönelik güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda uyardı.

SIKI KONTROL KURALLARI GELİYOR

Bakanlığın aldığı kararda, kargoların göndericisi, alıcısı ve teslim alanın kimlik bilgilerininin alınmasını zorunlu kılıyor. Bunun yanında şüpheli paketler açılarak içleri kontrol edilebilecek.

Bu konuda alınan kararlardan bazıları şöyle:

Göndericinin adı-soyadı, TC Kimlik numarası (yabancı uyruklular için pasaport numarası, uluslararası geçerliliği olan muadili belgenin numarası veya TC yetkili mercilerince verilmiş kimliği tespite yarayan belge numarası), açık adres bilgisi, telefon numarası bilgileri en az iki yıl süreyle saklanır.

TESLİM ALANIN ADI-SOYADI MUTLAKA OLMALI

Gönderinin, üzerinde gönderici olarak belirtilen kişiden farklı bir kişi tarafından hizmet sağlayıcısına teslim edilmesi durumunda, gönderiyi teslim eden kişinin adı-soyadı, TC Kimlik numarası, açık adres bilgisi, telefon numarası bilgileri bulunacak.

PERSONELİN KİMLİK BİLGİLERİ DE KAYIT EDİLECEK

Alıcının adı-soyadı ve açık adres bilgisi, gönderinin cinsi, kabul sırasında göndericinin kimlik ve gönderinin içeriğinin kontrolü işlemlerini gerçekleştiren hizmet sağlayıcısı şirket personelinin adı, soyadı, TC kimlik numarası bilgileri kayıt edilecek.

"ALICI KİMLİK BİLGİLERİNİ VERMEZSE GÖNDERİ TESLİM EDİLMEYECEK"

Alıcının kimlik bilgilerini vermek istememesi durumunda gönderi teslim edilmeyecek, göndericisine iade edilecek.

"GÖNDERİLER AÇTIRILARAK KONTROL EDİLECEK"

İçerisinde yasak madde bulunduğundan şüphelenilen posta kolisi veya kargosu özel hayatın gizliliğine de dikkat edilerek göndericiye açtırılarak, kontrol edilecek.

POSTA KABUL ODALARINA KAMERA KONULACAK

Hizmet sağlayıcılarının posta gönderilerini kabul merkezlerinde kamera sistemi kurularak kayıtlar, gerektiğinde ilgili mercilere sunulmak üzere en az bir 1 ay süreyle saklanacak.

TÖRÖRİSTLER KARGOYU NASIL KULLANABİLİR?

Teröristler, denetimsiz gönderilen kargolarla, uyuşturucu madde, patlayıcı veya benzeri suç unsurlarını rahatlıkla diledikleri yere gönderebilirler.

Alınan denetim tedbirleri sayesinde, kargolar artık yasadışı faaliyetlerde kullanılamayacak.

İSTANBUL'DA KARGOYLA GELEN PAKET PATLAMIŞTI

İstanbul Maltepe'de 4 katlı binadaki elektrik ve mühendislik firmasına kargoyla gelen bir paketin şirket çalışanlarınca açılmasının ardından patlama meydana gelmişti. Olayda patlayan kargo paketinin içinde düzenekli EYP olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Emine balkan:

Zorunlu olmaması gerek böyle şeylerin ben nasıl karşımdaki insana guvenicem sonuçta tc bu ben yaş değişmeli zorunlu olmamalı bugün kargo geldi tc mi aldı tedirgin oldum ben sahsen

1
1
yanıtYanıtla
Emine balkan:

Zorunlu olmaması gerek böyle şeylerin ben nasıl karşımdaki insana guvenicem sonuçta tc bu ben yaş değişmeli zorunlu olmamalı bugün kargo geldi tc mi aldı tedirgin oldum ben sahsen

1
0
yanıtYanıtla
ŞEVKİ ŞEVİK:

Devlet T.C nizi herkeze vermeyin diyor kargocu tc. 'yi almadan teslimat yapmıyor bu nasıl olacak.

1
0
yanıtYanıtla
ŞEVKİ ŞEVİK:

Devlet T.C

0
0
yanıtYanıtla
M evin:

Sirketim adina gelen ptt kargosunu sirket kasemle almak istedim gorevli vermeden gitti ne yapmaliyim bilemedim lutfen beni bilen biri aydinlatirsa cok memnun olurum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title