Haberler

İçişleri Bakanlığı'na, Kürdistan Özgürlük Partisi Tepkisi

Devrimci Demokrat Kürd Derneği (DDKD) Genel Başkanı İmam Taşçıer, dün resmi kuruluşu için İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunulan Kürdistan Özgürlük Partisi’nin (PAK) yöneticilerine, Bakanlığın evrakların alındığına ilişkin belge vermemesine tepki gösterdi.

Devrimci Demokrat Kürd Derneği (DDKD) Genel Başkanı İmam Taşçıer, dün resmi kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunulan Kürdistan Özgürlük Partisi'nin (PAK) yöneticilerine, Bakanlığın evrakların alındığına ilişkin belge vermemesine tepki gösterdi. Taşçıer, böyle bir uygulamanın hiçbir partiye şimdiye kadar yapılmamış keyfi bir uygulama olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce Diyarbakır'da yapılan geniş katılımlı bir toplantı ile temelleri atılan ve geçtiğimiz aylarda kuruluşu ilan edilerek, "Kürdistan" adı ile kurulan ikinci parti olan Kürdistan Özgürlük Partisi'nin dün İçişleri Bakanlığı'na yaptığı başvuruda, parti yöneticilerine evrakların alındığına ilişkin belge verilmemesine tepkiler sürüyor. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan DDKD Genel Başkanı İmam Taşçıer, İçişleri Bakanlığı'na tepki gösterdi. PAK'ın bakanlık tarafından evraklarının alındığını ancak 'alındı' belgesi verilmesi gerekirken, verilmediğini vurgulayan Taşçıer, "Alındı belgesi verilmediği takdirde parti açılmamış olur. Evraklar alınırken verilmesi gereken alındı belgesi için 'evraklarınızı inceledikten sonra veririz' denilmiştir. Böyle bir uygulama hiçbir partiye şimdiye kadar yapılmamış keyfi bir uygulamadır" dedi.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana süren tekçi anlayışın devam ettiğini ifade eden Taşçıer, şunları kaydetti:

"Yani tek millet, tek dil den vazgeçilmemiş, Türkiye'de başka milletlerin varlığı halen kabul edilmemiştir. Kürd sorununa kalıcı çözüm getirilmesi için birden fazla partinin olması gerekiyor. Bu nedenle, isminde Kürdistan sözcüğü olduğu ya da programında Kürdistan sorunun şiddet içermeden kalıcı çözüm yollarıyla çözmek istedikleri için partilerin ve siyasi oluşumların önünde bulunan keyfi uygulamaların son bulunması gerekmektedir. Bu keyfi uygulamayı kınıyor en kısa zamanda partinin kurulması için gerekli işlemlerin tamamlanmasını diliyorum." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanlığı İmam Taşçıer Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title