Haberler

İçişleri Bakanlığı Açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın AK Parti Üniversite Gençliği ile yaptığı sohbette ifade ettiği görüşlerin, paralel yapı ve uzantılarınca bilinçli şekilde mecrasından saptırıldığı ve iftira kampanyasına dönüştürüldüğü belirtilerek, Ala'nın konuşmasında tevazunun ehemmiyetini dile getirdiği, başarıların ancak Allah'ın yardımıyla olduğunu vurguladığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Ala'nın İstanbul Eyüp Sultan'da AK Parti Üniversite Gençliği ile yapılan sahur programına katıldığı hatırlatıldı.

Ala'nın burada ifade ettiği görüşlerin, paralel yapı ve uzantılarınca bilinçli şekilde mecrasından saptırıldığı bir iftira kampanyasına dönüştürüldüğü belirtilen açıklamada, Ala'nın ifade ettiklerinin, Türkiye'deki siyasi gelişmeler, dini özgürlüklerin kazanılması, gençlerimize İslam dininin tevazuya verdiği önem ve bu bağlamda örnek teşkil etmesi için Hz. Muhammed'in hayatından aktarılan hususlar olduğu vurgulandı.

Buna rağmen ifade edilenlerin açık ve net bir şekilde çarpıtılarak bilinçli bir dezenformasyon çalışmasıyla kamuoyunun yanıltılmak istendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu dezenformasyonu yapanlar, siyasi hesaplarını dini istismar ederek meşrulaştırmak için Efendimizi haşa kamyona bindirenler, sazlı sözlü eğlencelerine katıldığını alenen ifade edenlerdir. En kutsal değerlerimizi, ticaretten siyasete her alanda araç olarak kullanmaktan çekinmeyen bu müflis zihniyetin yaptığı dezenformasyon bir hezeyandan ibarettir.

Sayın Bakan gençlerle yapılan sahur programında, AK Parti döneminde dini alanda sağlanan özgürlükleri ve kaldırılan yasakları anlatmış, bu meyanda sağlanan Siyer-i Nebi'nin okullarda ders olarak okutulması imkanının önemini ifade etmiştir. Tevazunun ehemmiyetini dile getirdiği konuşmasında Sayın Bakan, bu başarıların da ancak Allah'ın yardımıyla olduğunu vurgulamıştır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Eyüp Sultan Efkan Ala İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title