Haberler

İçişleri Bakanı Soylu Van'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörün bin yıllık kardeşliği bozmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Biz müsaade etsek, Allah müsaade etmez” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörün bin yıllık kardeşliği bozmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Biz müsaade etsek, Allah müsaade etmez" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu akşam saatlerinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Elite World Van Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kamu kurum ve kuruluş amirleri STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

Yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan Bakan Soylu, terörün Van'ı karma karışık bir hale getirmek istediğini belirterek, " Türkiye'nin, Ortadoğu coğrafyasının, İran'ın aşkla, şevkle baktıkları Van'ı karma karışık bir vilayet haline getirmeye çalıştılar. Burayı terörün pençesi yapmaya çalıştılar. Kimlerin talimatıyla, kimlerin adamları olarak bunları gerçekleştirmeye çalıştılar. Bize yakışacak bir hal midir bu? Üç beş eşkıyanın bu ülkede huzuru bozması, kardeşliğimizi, birliğimizi bozması, üretimimizi engelleyebilmesi, ticaretimize ket vurması, insanlığımızın, dostluğumuzun, kardeşliğimizin, komşuluğumuzun ortadan kaldırabilmesi sağlayabilecek bir şey mi. Buna müsaade mi etmeliyiz. Gelip her yerde, herkesin han kurmasına, bin yıldır bu coğrafyada kardeş olarak yaşayan, birbiriyle beraber olan, kız alan kız veren, bir birindin hiçbir zaman rahatsız olmadığı, yüzüne baktığı zaman kendisini gören, bu anlayışı bertaraf edip tersine çevirmek isteyenlere müsaade mi etmeliydik bu coğrafyada. Bu çok açıktır çok nettir. Biz müsaade etsek, Allah müsaade etmez.

13 yaşındaki bir kızı dağa götürüp orada onu bir terör makinesi haline getirmeye çalışıyorsa imam da, öğretmen de, politikacı da, kaymakam da, hepimiz de sorumluyuz. Buna o hakkı vermemeliyiz. Nerede ise gidip onu bulup çocuğumuzu o hainlerin, o alçakların elinden alıp, anasının kucağına getirip, 'Anne bu senin emanetindir. Bu öğretmen olacak, bu doktor olacak, bu hemşire olacak, demeliyiz" dedi.

Türkiye'yi yarınlara taşımak için önemli adımların atıldığına da dikkat çeken Soylu, " Hani diyor ya, bizi küçük adım, korkak adım atmaya alıştırdılar. İşte 16 Nisan'dan sonra korkak adım atmayacağız. 16 Nisan'dan sonra büyük adımlar atacağız. 3 bini 11 bine çıkardık. Şimdi 25 bine çıkarabilmek için tam fırsatıdır. İşte bu büyük millet bu fırsatı yarınlara taşıyacak adımı inşallah 16 Nisan'da bir 'evet' ile buluşturacak ve bu millet, bu memleket aydınlık dolu geleceğe kavuşacak. İşte biz bunu ancak Recep Tayyip Erdoğan ile başarabiliriz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhan Kayatürk Süleyman Soylu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title