Haberler

İçişleri Bakanı Soylu, Tekirdağ'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı, evlatlarımız Cudi'de, Gabar'da, Bestler Dereler'de, Tendürek'te her yerde fellik fellik terörist arıyorlar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı, evlatlarımız Cudi'de, Gabar'da, Bestler Dereler'de, Tendürek'te her yerde fellik fellik terörist arıyorlar. Onlar da sıçan gibi kaçıyorlar." dedi.

Soylu, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, milletin önüne anayasa teklifini neden getirdiklerine değinerek, "Artık arkamıza dönüp, acaba kim bugün bize hançer vuracak, kim ülkemizi geri bırakacak, kim ülkemizin önüne yeni bir engel koyacak diye endişeli bir şekilde geleceği göremeyeceğimiz apaçıktır." dedi.

Lice'de gerçekleştirilen operasyona değinen Soylu, "Cesur evlatlarımız bizim, orada büyük bir mücadele yapıyorlar." diye konuştu.

Soylu, geçmişte yaşanan bazı durumlardan örnekler vererek, şöyle devam etti:

"Mezheplerimiz, etnik kökenlerimiz, inançlarımız, kıyafetlerimiz ve tercihlerimiz üzerinden bizi terbiye etmek istediler. Bu ülkede bir başbakanın idam fotoğrafını 6 ayda bir gazetelerinde yayınlayarak, bugünün Cumhurbaşkanına, Başbakanına 'bizi dinlemezsen, seni böyle yaparız' diyerek bizi terbiye etmek istediler. 28 Şubat ile bizi terbiye etmek istediler.

Bir gün 'köylü' dediler, bir gün 'şalvarlı' dediler, bir gün 'eli nasırlı' dediler, her birimizi ayrı bir yere serpiştirip bu ülkenin beraberliğini, gücünü eksiltmek istediler. Bir gün Gezi Olayları ile bizi terbiye etmek istediler. Cumhurbaşkanı seçimi geldiğinde Meclise, bütün meclislerde seçilebildiği halde, 'Bugün biz bunu istemiyoruz. Biz size Cumhurbaşkanı seçtirmeyiz' diyerek, bizi 367 ile terbiye etmek istediler. Artık buramıza geldi, yorulduk. 16 Nisan'da bu milletimizin vereceği karar; patron medya değildir, patron istediğiniz yargı değildir, patron IMF değildir, patron millettir, millettir, millettir..."

"Yıllardır bu milleti zayıflatmak için oyun kuruyorlar"

Bakan Soylu, 15 Temmuz akşamı saat 20.00'da kimsenin Türkiye'de bu meczupların, bu hain hareketi yapabileceğini düşünmediğini söyledi.

Gezi Olayları'ndan bir gün önce Türkiye'nin en büyük yatırımlarının yapıldığını, 100 milyar dolarlık yatırım paketinin açıklandığını, IMF'nin borcunun bittiğini, Türkiye'nin yarınlara huzurla gittiğini, büyük projelerin hayata geçirildiğini anlatan Soylu, "Bunların her birini, 'Artık bize bir şey olmaz, Türkiye gaza bastı, devam ediyor' diye düşünüyorduk. Ama milletimizi bir günde birbirine soktular. Bu sistem soktu." ifadelerini kullandı.

Soylu, geçmişte meydana gelen bazı olaylara değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yıllardır bu milleti zayıflatmak için oyun kuruyorlar. Yıllarca bizi mahkum etmek istiyorlar, yıllarca fukara bir millet kalalım istiyorlar, ayaklarımız üzerinde duramayalım istiyorlar, egemen biz olalım istiyorlar. Bir taraftan terörizmle terbiye edecekler, bir taraftan anarşizmle terbiye edecekler. Bir taraftan da enflasyonla, ekonomik krizle terbiye edecekler. Bir taraftan da Hollanda ile Almanya ile terbiye edecekler. Onların terbiyeye ihtiyacı var. Biz büyük medeniyetiz. Biz Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Karacaoğlan'ın, Hoca Ahmet Yesevi'nin medeniyetiyiz. Biz nerede oturduğumuzu biliyoruz. Ertuğrul Gazi'nin tahtında oturuyoruz, Osman Gazi'nin tahtında oturuyoruz, Orhan Gazi'nin, Yavuz Sultan Selim'in, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Kanuni'nin tahtında oturuyoruz.

"Bu coğrafyada oyun kurmaya çalışanlara söylüyoruz; Türkiye, bu coğrafyada belki bugün tek başına oyun kurmaya kudreti, kuvveti yetmeyebilir ama herkes bilsin ki o kilometrelerce öteden gelip de bu coğrafyada Türkiyesiz kimsenin oyun kurmasına müsaade etmez."

Soylu, birilerinin 7 Haziran'da ellerini ovuşturduğunu, "Tek başına iktidara gelemedi. Şimdi Türkiye'de istikrarsızlık olacak. İstediğimiz gibi Türkiye'de oynarız" dediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Dediler ki bize 'Yapın 3. Boğaz Köprüsü'nü elinizden almayı biliriz. Yapın dünyanın en büyük 3. Havalimanını elinizden almayı biliriz. Geçmişte, nasıl bir gecede yüzde 70 devalüasyon yapıp, ülkenizi nasıl bir gecede yüzde 70 fakirleştirmişsek, yine elimize düştünüz' dediler.

Bir de birileri daha vardı biliyorsunuz. 7 Haziran'da oradaki kardeşlerimizi korkutarak, ürküterek, çocuklarının okullarına gidip 'Annenize, babanıza selam söyleyin. Eğer bize oy vermezseniz gereğini yaparız.' diyen, musluklardan kan akıtanlar vardı. Onlardan birisi ne dedi, 'TC'yi tükürüğümüzle boğarız' dedi. Gereği yerine gelmiştir. Nerede şimdi o? Kodeste. Birileri daha vardı. Bu milletin beraberliğini, kardeşliğini, bu coğrafyada ortaya koyduğu devlet ve millet anlayışını bozmak isteyenler, ne dediler? Yüzde 10, aldılar ya... Afraları, tafraları, fiyakaları, cakalarından geçilmiyor. Söyledikleri sözü bilmiyorlar. Dediler ki 'Biz şunu gerçekleştireceğiz; özerklik ilan edeceğiz.' Nerede? Nusaybin'de, Cizre'de, güneydoğunun bazı ilçelerinde. Madem cesaretin o kadar büyüktü, madem kendine o kadar güveniyordun, hadi bakalım bugün o cesaretini görelim senin, bugün özerklik ilan et de boyunun posunun ölçüsünü görelim."

"Bu Kılıçdaroğlu sakın gizli evetçi olmasın"

Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında yeni sisteme ilişkin sözlerini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu diyor ki; 'Bir başbakan olacakmış başka partiden, bir cumhurbaşkanı yeni sistemde seçilecekmiş o da başka partiden. Sonra bunlar birbiriyle kavga edecekler.' ya arkadaş hani bu yeni sistemi hiç bilmiyorsun, peki sen 1999'da hangi memlekette yaşıyordun? Rahmetli Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanlığına Ahmet Necdet Sezer'i getirdi mi? Sonra toplantıda kafasına anayasayı yedi mi? Türkiye, tarihinin en büyük ekonomik ve siyasal kriziyle karşı karşıya kaldı mı? Sen o zaman nerede yaşıyordun? Bu Kılıçdaroğlu sakın gizli evetçi olmasın?" diye konuştu.

MHP ile uzlaşarak yeni bir anayasa hazırladıklarını anlatan Soylu, "Bu sistem karmaşasından ve bu milletin bunun maliyetini ödemesinden yorulduk. Artık geleceğe bırakabileceğimiz güzel bir emanet istiyoruz. Anlaştık, getirdik, Allah'a şükür Meclisten de çıkardık, milletimizin de önüne getirdik. Hadi biz MHP ile uzlaştık. Kılıçdaroğlu kimle uzlaştı? HDP ile uzlaştı mı? PKK ile uzlaştı mı? Ardından FETÖ ile uzlaştı mı? Şimdi Almanya ile ve Hollanda'yı arkasına aldı mı? Sanki biz anayasayı Almanlara, Hollandalılara yapıyoruz. " dedi.

"Bu milletin mayası sağlam"

Diyarbakır'da 30 yerin üzerinde operasyonun yapıldığını aktaran Soylu, "Aylardan beri o dağlardan çıkmadılar. Aylardan beri şehrin içinde polislerimiz, kırsalda jandarmamız, askerimiz, korucumuz büyük bir mücadele ortaya koymaya çalıştı. Bunlar ne zannetti? 15 Temmuz'dan sonra zafiyet gösteririz. Kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı, evlatlarımız Cudi'de, Gabar'da, Bestler Dereler'de, Tendürek'te her yerde fellik fellik terörist arıyorlar. Onlar da sıçan gibi kaçıyorlar." diye konuştu.

Soylu, Özel Harekat için 10 bin alım yapılacağına dair duyuruya, 295 bin kişinin başvurduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu ne demek biliyor musunuz? Bu milletin mayası sağlam. Ey dünya sana söylüyoruz, bu milletin mayası sağlam. Topunuz gelin, FETÖ gelsin, PKK gelsin, DEAŞ gelsin, Almanya gelsin, Hollanda gelsin. Bu milletin mayası sağlam.

İçişleri Bakanı olduğum için her şeyi takip etmekle yükümlüyüm. Acaba terör örgütleri ne yapıyorlar, ne ediyorlar. Kandil ne diyor biliyor musunuz? 'Eğer evet çıkarsa biz bittik'. Bu ne demektir? Bununla beraber olursan, yan yana olursan, kol kola yürürsen teröristlerin değirmenine su taşımış olmaz mısın? Peki CHP'li kardeşlerime sesleniyorum; eğer benim ülkemin gelecek meselesi varsa ve terörle ilgili en önemli noktadaysak, bütün evlatlarımız büyük bir mücadeleyi gerçekleştiriyorsa, bu soruyu Kılıçdaroğlu'na sorun, 'Biz niye PKK'nın dediğiyle aynı çizgide gidiyoruz.' diye. Siyaset, sadece bu güne yapılmaz, sadece cari meselelere yapılmaz, siyaset geleceğe, gelecek nesillere yapılır. İyi bir emanet ve iyi bir miras bırakmak için yapılır. Benim evlatlarım orada mücadele ederken, bugün terörün değirmenine su taşıyan Kılıçdaroğlu'na bunun hesabını bu millet soracaktır."

"Senin bir de Diyanet İşleri Başkanlığına gitmen lazım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl genel başkan olduğunu, 6 yaşındaki çocuğun da 100 yaşındaki büyüğün de bildiğini ancak Deniz Baykal'ın bilmediğini dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"Kaseti kim yaptı? Bunu herkes biliyor. Ben dedim ki Kılıçdaroğlu-Baykal gelin, bu ülkeyi, siyaseti ve demokrasiyi bu hale düşürenleri nasıl düşürdüklerini ve bu kaseti nasıl hazırladıklarını, kimlerin hazırladığını tek tek göstereyim. Sayın Baykal dün bana cevap vermiş, 'Sen gereğini yap.' Biz gereğini yaptık, mahkemede şu an. Çıkınca görüşeceksiniz. Ben ikinizi çağırıyorum. Başımızın üzerinde yeriniz var. Arkadaşlarınızla beraber nasıl bir tezgaha düşürüldüğünüzü, genel başkanlığınızın elinizden nasıl alınıp Kılıçdaroğlu'na altın tepsinin üzerinde nasıl sunulduğunu, FETÖ'nün bunu nasıl yaptığını bir şekilde anlatacağız ama Baykal bırak, koruma Kılıçdaroğlu'nu.

Başka bir şey daha söyleyeceğim, sadece bize gelmen yetmiyormuş öyle anladık geçen konuşmanda. Senin bir de Diyanet İşleri Başkanlığına gitmen lazım. Peygamber Efendimize ait kelimelerin nasıl hassas kullanılması gerektiğini öğrenmen için yaş geçti ama yine de hiç önemli değil, ne demiş 'bana bir harf öğretenin kölesi olurum.' Diyanet İşleri Başkanılığına bir git de bizim kutsallarımız hakkında, Peygamberimiz hakkında hangi cümleleri kullanıp kullanmayacağını sana bir öğretsinler."

Soylu, İçişleri Bakanı olarak illerde, güvenlik yollarında, PKK ve KCK'ya karşı, belediyeleri terör yuvasına döndürenlere karşı tedbir almak zorunda olduğunu belirterek, "Eğer bunlara karşı tedbir almaz da gider Mecliste oturursam, eski Türkiye değil bu, 2 bin dolarlık Türkiye değil, bu Türkiye tam 11 bin dolarlık, hedefi 25 bin dolarlık Türkiye... Meclise gitsen, 5-6 saat otursan, o meseleler aksasa terör başına bela olur, asayişsizlik başına bela olur. Uyuşturucu meselesi var ya başımıza bela, polise, jandarmaya her birine ayrı ayrı talimat verdik. Uyuşturucu satıcılarını gördüğünüz zaman, PKK'lı teröriste ne yapıyorsanız, aynısını yapacaksınız. Buna tahammülümüz söz konusu değildir. Çok acımasız tedbirlerle uyuşturucunun üzerine gidiyoruz. Yılanın başını ezer gibi, uyuşturucuyu bu ülkeye müptela etmeye çalışanların başını ezeceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Mitinge, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ile Tekirdağ milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün, Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel de katıldı. Soylu, konuşması sırasında miting alanında rahatsızlanan bir vatandaşa müdahalede bulunması için sağlık ekibinden yardım istedi.

Konuşmasının ardından Bakan Soylu'ya, AK Parti İl Başkanı Yüksel üzerinde ay yıldız figürünün yer aldığı tezhip tablo hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title