Haberler

Koruculara Ek Tazminat Geliyor

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Artık korucularımız operasyonlara çıkarken ek bir tazminat alacaklar." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile özel uçakla Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'na geldi. Soylu, burada Vali Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, il protokolü ve partililer tarafından karşılandı.

Beraberindekilerle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne geçen Soylu, burada güvenlik korucularıyla düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

OPERASYONA ÇIKARKEN EK TAZMİNAT ALACAKLAR​

Soylu, kahvaltının ardından güvenlik korucularına hitaben yaptığı konuşmada, korucularla ilgili son 6 ayda önemli yeniliklerin altına imza attıklarını söyledi.

47 bin 500 korucunun bulunduğunu ve bunların yaş ortalamasının 42 civarında olduğunu ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Şuan da bunlardan 18 bin 66'sı bu gün itibariyle emekli oldu. Bunların yerine genç, onların evlatları, kardeşleri, akrabaları olan yeni korucularımızla, bir taraftan, gücümüzü, kuvvetimizi ve adımlarımızı çok daha kali hale getirdik. Hem o aileler içinde yeni bir istihdamı tesis ettik, hem de yaş ortalamasını 31 buçuk seviyesine indirebildik. Bu çok önemliydi. Artık korucularımız operasyonlara çıkarken ek bir tazminat alacaklar. Bu operasyonlarda askerimiz, jandarmamızla polisimizle aynı mücadeleyi ortaya koyarken, bu harcırahlarını, ek tazminatlarını da alacaklar."

Korucuların silah ruhsatını harçsız almak istediğini hatırlatan Soylu, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla konuyu Kanun Hükmünde Kararnameden çıkardıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Selami Altınok Süleyman Soylu Yaşar Güler Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title