Haberler

İçişleri Bakanı Soylu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bakınız bir 15 Temmuz yaşadık.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bakınız bir 15 Temmuz yaşadık. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir millet şuuru ile karşılamazsınız. Göreceksiniz yüzlerce yıl geçecek Avrupa'da ve dünyada demokrasi dendiğinde, 15 Temmuz'da milletimizin ortaya koyduğu o irade herkese örnek olacak." dedi.

Soylu, Ortahisar ilçesindeki Trabzon Tarih Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kentte çok büyük hizmetlerin olduğunu söyledi.

"Bizim vadimizde yapılan dönüşüm, belki de dünyanın hayranlıkla izlediği bir dönüşümdür." diyen Soylu, "Buralar bize büyük bir emanet ve mirastır. Eskişehir Odunpazarı'nda, aynısını çok güzel bir şekilde gerçekleştirdiler ve inanın dünyanın en pahalı yerlerinde kalsanız dahi, orada elde ettiğiniz lezzeti ve orada ettiğiniz anlayışı hiçbir şekilde başka bir yerde bulamazsınız. Burası şu mekan bize Fatih'i, şu mekan bize Yavuz'u, burası Kanuni'yi, burası yarın 29 Ekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, burası bu topraklarda üretmeye çalışan herkesi ifade ediyor. Geleceğimize bırakacağımız bir şeyler olur. İşte bunlar elbetteki yollar, hanlar, hamamlar, kervansaraylar ama bunların bir özeti de işte bu özetin yeri burası." ifadelerini kullandı.

Soylu, 15 Temmuz sürecine de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakınız bir 15 Temmuz yaşadık. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir millet şuuru ile karşılamazsınız. Göreceksiniz yüzlerce yıl geçecek Avrupa'da ve dünyada demokrasi dendiğinde, 15 Temmuz'da milletimizin ortaya koyduğu o irade herkese örnek olacak. Bir taraftan bunu gerçekleştireceğiz. O iradenin sahibi bu medeniyettir, bu topraklardır, bu özgüvendir. Yeter ki bu özgüveni açığa çıkarabilecek hali bir gergef gibi işleyelim. Bunu işleyeceğiz ve devam ettireceğiz."

Marmaray'ın bu öz güvenin en önemli sembollerinden bir tanesi olduğunu işaret eden Soylu, "Şuradaki vadimiz, onun yeniden milletimizle buluşması, oranın en önemli sembollerinden birisidir. Bir taraftan bunlar gerçekleştirilirken, diğer tarafta ülkemizin sürekli ilerliyor olması bunun en önemli sembollerinden bir tanesidir. 81 ilimizde üniversite, bunun en önemli sembollerinden bir tanesidir. Yolumuza devam ediyoruz, yolculuğumuza devam ediyoruz ama geçmişimizi ve tarihimizi bu günümüze ve gelecek neslimize aktarabilmek, bizim bu neslin en önemli sorumluluklarından bir tanesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Soylu, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını vurgulayarak, "Bize söyledikleriyle onlara kanan, onların bizi istedikleri gibi konumlandırdıkları bir Türkiye'de değiliz. Etrafımızda kuşatmaya çalıştıkları örgüye, 'ne yapalım' da diyen bir Türkiye değiliz. Bir taraftan Suriye'ye sessiz kalmayan, bir taraftan 'Başika'da benim askerim olacak ve bu coğrafyaya huzur getirecek' diyen bir devlet başkanının ortaya koymuş olduğu iradeyi hep birlikte geleceğe ait büyük bir miras olarak görüyoruz." diye konuştu.

"Ayaklarımızın üzerinde güçlü bir şekilde duruyoruz"

"Burası zenginlikler şehridir" diyen Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Liman şehridir, şehzadeler şehridir. Burası öz güveni, buradan bütün her noktaya yayan şehrin adıdır. Misyonumuz sadece burada yaşamak değildir. Misyonumuz sadece Trabzon'a hizmet etmek de değildir. Buradan yükselecek ışığı, etrafımızdaki coğrafyaya, bu medeniyeti etrafımızdaki coğrafyaya yaymaktır. Her bir yöneticinin kendi adına sorumlulukları vardır. Bu görevler biter ama sorumluluklar bitmez. Sorumluluklar aynen devam eder. Onun için bizler çok çalışmalı, gayret etmeli, mücadele etmeliyiz."

İçişleri Bakanı Soylu, birlik ve beraber olmanın dünden daha önemli, yarına ait de mühim olduğu bir dönemin içerisinde olunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şu müzeyi açıyoruz ya Türkiye'yi başka işlerle meşgul eden, etmeye çalışanlar inanınız ki fesatlanıyorlar. Onlar var olsun fesatlanmaya devam etsinler. Onların bize açmış olduğu oyuna düşmüyoruz. Bir taraftan kötülüklerle mücadele ediyoruz ama bir taraftan da bu ülkenin bakması gereken pencereden başımızı hiçbir şekilde başka bir tarafa çevirmiyoruz. Bu pencere bizim penceremizdir. Biz penceremizin ne tarafa baktığını görüyoruz. Bu pencereyle birlikte dünyaya anlatacaklarımız, söyleyeceklerimiz, biz nasıl bir balkonda olduğumuzu biliyor, söylediğimiz sözün kime sirayet edeceğini de biliyoruz. Kilometrelerce uzakta olanlar, Türkiye'siz hiçbir şey yapılamayacağının farkındalar. Hiç merak etmeyin. Ayaklarımızın üzerinde güçlü bir şekilde duruyoruz, durmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle çok önemli bir eseri açıyoruz."

Konuşmaların ardından Soylu ve beraberindekiler, müzesinin açılışı gerçekleştirdi.

Açılışa AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda davetli ve vatandaş da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title