Haberler

İçişleri Bakanı Soylu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, bu yüce milletin geçmişten geleceğe uzandığı kararlı ve güçlü bir adımdır." dedi.

Bakan Soylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Trabzon Valiliği önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı.

Soylu'nun, İçişleri Bakanlığı çelengini Atatürk Anıtı'na sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Tören, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra okuyan Soylu, yüce milletin özgürlük ve bağımsızlık için verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesini taçlandıran Cumhuriyetin ilanının 93. kuruluş yıl dönümünü, ilk günkü heyecanla idrak ettiklerini söyledi.

Soylu, Cumhuriyetin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin dönemin egemen ve sömürgeci dünyasına karşı verdiği amansız bir varoluş mücadelesinin, vatan sevgisinin ve inancın ortaya çıkardığı eşsiz bir eser olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, bu yüce milletin geçmişten geleceğe uzandığı kararlı ve güçlü bir adımdır. Yüce milletimiz, aradan geçen 93 yıla rağmen vatan sevgisinden, bayrağına olan aşkından ve devletine olan bağlılığından hiçbir şey kaybetmediğini 15 Temmuz akşamı Cumhuriyetin en temel değeri olan milli hakimiyete yönelen hain saldırıya karşı koymak suretiyle, bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta saygıdeğer Trabzonlu hemşehrilerimiz olmak üzere aziz ve necip milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en samimi duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için mücadele eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Törenin sona ermesinin ardından Soylu ve protokol üyeleri, gaziler, askeri erkan ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Programa, Soylu'nun yanı sıra Vali Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Süleyman Soylu 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title