Haberler

İçişleri Bakanı Soylu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere yapılan yeni görevlendirmelere ilişkin, "Hukuk ve demokrasi ile belediye yönetenlerin başımızın üstünde yeri var ancak terör için çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz ve devlet olarak bunlarla mücadele edeceğiz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere yapılan yeni görevlendirmelere ilişkin, "Hukuk ve demokrasi ile belediye yönetenlerin başımızın üstünde yeri var ancak terör için çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz ve devlet olarak bunlarla mücadele edeceğiz." dedi.

Soylu, Van'da AK Parti İl Başkanlığınca Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, bayramların küskünlüklerin ve tatsız olayların ortadan kaldırılması anlamına geldiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin millet olmanın en önemli unsurunu anlattığını ifade eden Bakan Soylu, darbe girişiminin Türk'üyle Kürt'üyle Çerkes'iyle birlik ve beraberliği bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

"Sizin tanklarınız, F16'larınız var, bizim de iman dolu göğsümüz var." diyen Soylu, darbe girişimi sırasında Van, Muş ve Erzurum'da milyonlarca insanın meydanlarda olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini söyleyen Soylu, Van'da gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret ettiklerini belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Huzurumuzu bozmaya çalışan, bayram sevincimizi azaltmaya çalışan ve saldırıya maruz kalan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Hastanede yabancı uyruklu yaralı bir dostumuzu ziyaret ettik. Bize dedi ki 'Burası belki onların memleketi değil ama burası bizim memleketimizdir.' Onlar bizim değerlerimiz ile buluşmamızı istemiyorlar, ay yıldızlı bayrağımız dalgalandıkça onlar rahatsız oluyorlar. Onlar Kürt ve Türk kardeşliğimizin birlikteliğinden rahatsız oluyor. Onlar köprüler açıldığı zaman rahatsız oluyor. Tüm bunlardan dolayı geceleri uyuyamıyorlar. Türkiye'nin demokratikleşmesinden, F16'lar yaptığımız zaman, üniversite yapmamızdan rahatsız oluyor. Her zaman birbirimiz ile kucaklaştığımız zaman, onlar rahatsız oluyorlar."

Hedeflerden vazgeçemeyeceklerini ve büyümeye devam edeceklerini ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

"Biz sadece Türkiye sınırları içindeki insanlara ulaşmıyoruz. Biz hangi medeniyetten geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Biz bu medeniyette bize bırakılan emanetleri çok iyi biliyoruz. Biz bu memlekette Saidi Nursi'yi biliyoruz. Biz bu memleketin tüm emanetlerini ve zenginliklerini çok iyi biliyoruz. Her dönem bir sınavdan geçtiğimizi biliyoruz. 120 yıl önce yaşanan acıları çok iyi biliyoruz. Bu yüzden bugün Balkanlardan gelen ve diğer bölgelerden gelen insanların hepsi bu ülkede ve memleketteler. Suriye'de 'Bize sahip çıkmayacaksınız' dediklerinde de biz onlara sahip çıktık. Biz çok fazla sınavdan geçtik. Hiç merak etmeyin ve endişe etmeyin buralarda birlik ve beraberliğimizi ortaya koyacağız."

"Dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız"

Terörle terbiye etmeye çalışanları çok iyi bildiklerini kaydeden Soylu, daha kuvvetli olmak için birlikte çalışacaklarını söyledi.

"Planlanan darbeleri, Gezi olayları, 6-7 Ekim olayları, DAEŞ, FETÖ ve PKK bilmelidir ki biz Anadolu'nun sahibiyiz ve yarınlara her beraber gideceğiz." diyen Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Hangi çelmeyi takarlarsa taksınlar biz kendi uçağımızı, arabamızı yapacağız. Bizim en iyi 10 üniversite arasında üniversitelerimiz olacak. Dünyanın en iyi doktorlarını yetiştireceğiz ve onlara göstereceğiz. Türkiye ya düşerse, Allah korusun böyle bir şey olursa biz Suriye'deki, Filistin'deki tüm kardeşlerimiz için biz ne yapacağız. Bunlar bizi yok etmeye çalışıyorlar ama bunu başaramayacaklar. Biz dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız. Bundan onlarca yıl sonra sizlerden minnetle bahsedecekler."

28 belediyeye yönelik görevlendirmeler

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği, 28 belediyeye yönelik görevlendirmelere değinen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben seçildim ve istediğimi yaparım, dağa para gönderirim, dağa adam gönderirim' diyenlere bizim diyecek bir kelimemiz olmayacak mı? Belediyelerden halkımıza hizmet gelmesi gerekirken, fitne yapanlara ve halkı için çalışmayanlara bizim diyecek bir kelimemiz olmayacak mı? Biz buna ses çıkarmayacak ve sessiz olacaksak bize verilen emaneti hak etmiyoruz anlamına geliyor. Hukuk ve demokrasi ile belediye yönetenlerin başımızın üstünde yeri var ancak terör için çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz ve devlet olarak bunlarla mücadele edeceğiz. Terörle mücadelemiz her zaman devam edecek. Ayrıca çizgimiz olan demokrasimizden asla ödün vermeyeceğiz. Bu anlamda elimizden gelen tüm çalışmayı yapacağız. Dün Diyadin'de indirilen bir tabela için şunu söyledim. Türkçe benim ne kadar dilimse Kürtçe de benim dilimdir, bu kadar. Bu nifak oyunlarına asla düşmeyeceğiz. Aramıza girecek her türlü oyunun üzerine gitmeye devam edeceğiz."

"Şehit çocuklarını Cumhurbaşkanıyla görüştüreceğiz"

Tendürek Dağı'ndaki terör saldırısında şehit düşen geçici köy korucularının ailelerini ziyaret ettiğini anımsatan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Ben o şehit çocuklarımız için bir çalışma da yaptım. Trabzonspor'un bir stat açılışı var. Farklı takımları tutuyorlar ama onlara forma göndereceğim ve onları stat açılışında Cumhurbaşkanımız ile görüştüreceğiz. O çocuklar bizim geleceğimizdir. Biz onlar için siyaset yapıyoruz. Eğer ki biz insanlara hizmet edersek, Cenab-ı Allah'a hizmet etmiş oluruz. Bu hizmetten hiçbir zaman ayrılmamak üzere çalışıyoruz. Bir tarafta polisimizi diğer taraftan hastanede yatan kardeşlerimizi ziyaret ettik. 30 şehidimizin ailesini aradım hepsi bana 'Vatan sağ olsun' dedi. Biz bu kadar büyük bir milletin evladıyız. Daha çok birbirimizi severek ve Türkiye hedeflerine ulaşmaya çalışarak bu davayı anlatmakla Cenab-ı Hak bizleri buluştursun."

Bakan Soylu, daha sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Muş Politika Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title