Haberler

İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de

Güncelleme:

Bakan Muammer Güler,çözüm sürecini tamamlamaya ve yıllarca süren terör sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlı olduklarını belirtti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecini tamamlamaya ve yıllarca süren terör sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlı olduklarını belirtti.

Bakan Güler, Mardin'de bir otelde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD)  83. Genel İdare Kurulu Toplantısı'nın "Büyümenin Sistematiği" çalıştay değerlendirmesinde yaptığı konuşmada, Mardin'de farklılıkların bir arada hoşgörü içerisinde saygı ve tahammül çerçevesinde binlerce yıldan beri yaşadığını, bu beraberliklerin birçok kente örnek olabilecek bir durumda olduğunu söyledi.

Mardin'de kamu yatırımlarının arttığını, yatırım açısından ülke genelinde 2010 yılında 13, 2011 yılında 9, 2012 yılında 5, bu yıl ise üçüncü sırada yer aldığını bildiren Güler, büyümenin huzur, istikrar ve güvenden geçtiğini kaydetti.

Özellikle çözüm sürecinin başlangıcından bu yana bölgede yatırım taleplerinde çok ciddi bir artışın olduğuna dikkati çeken Güler, Başbakanın bütün siyasi riskleri göze alarak başlattığı ve vatandaşların her geçen gün desteğini alan çözüm süreci ile sağlanan huzur ve kardeşlik ikliminin devam etmesi halinde bölgeye olan talebin çok daha fazla artacağını vurguladı.

Kamuoyu yoklamalarında özellikle bölge halkının çözüm sürecine desteğinin yüzde 90'ların üzerinde olduğunu bildiren Güler, "Hatta bu, belli bir partiye oy veren seçmenler açısından bakıldığında yüzde 93'lere varmaktadır. Yani partimizin tabanın desteğinden daha çok taban desteği var. Bunun çok anlamlı bir mesajı vardır. Bize, Hükümete, Türkiye'ye ve çok daha önemlisi kendilerine. Bunu çok önemli bir nokta olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini değerlendiren Güler, şunları söyledi:

"Başbakanımızın Diyarbakır ziyaretinde gerçekten tarihi anlar yaşandı. 10 binlerce Diyarbakırlının bu ziyarete  gösterdiği büyük teveccüh bir kez daha göstermiş ki, bu ülkede artık kimse şiddeti, çatışmayı istemiyor. Milletimiz huzur, kardeşlik, iş ve AŞ istiyor. Gelinen bu noktada artık bu süreçten dönüşün olmayacağını, herkesin yıllarca özlemini çektiği huzur içerisinde, kardeşçe, bir ve beraber yaşama isteğinin artık hiçbir şekilde önlenemeyeceğini söylememiz mümkündür.  Hükümet olarak süreci tamamlamaya ve yıllarca süren terör sorununu ülkemizin gündeminde çıkarmaya kararlıyız. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, terör sorunu tam olarak çözüldüğünde kazanan Türkiye olacaktır. Kazanan hepimiz olacağız."

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da Türkiye'nin her yerinde faaliyetlerini sürdürdüklerini, çözüm sürecinin çok yoğun yaşandığı dönemde de bölgeye pozitif ayrımcılık yaparak faaliyetlerini bölgeye yönlendirdiklerini belirtti.

Olpak, Bakan Güler'e kendi adına dikilen 50 ağaca ait belgeyi verirken, MÜSAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar'a da plaket verdi.

Daha sonra Mardin Valisi Ahmet Cengiz'i makamında ziyaret eden Güler, çözüm sürecinin yarattığı huzur ve kardeşlik ikliminin, güven ortamının istikrara yapacağı etkinin bölgeye gelen yatırımları arttırdığı gibi iş adamlarının da bu konuyla ilgisini çok üst düzeye çıkardığını anlattı.

Güler, bugün kentsel dönüşümle ilgili tarihi sit alanında kamulaştırdıkları Bayraktar Otelinin yıkımının gerçekleştirileceğini, Mardin'deki tarihsel dönüşüm projesinin Mardin turizmine yaratacağı olumlu etkiyi çok önemsediklerini dile getirdi.

Yerel seçimler

Gazetecilerin, "BDP'den Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ün Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması sözkonusu. AK Parti'nin de dışardan bir aday göstermesi söz konusu mu?" sorusuna Güler, başka partilerin adaylarıyla ilgili henüz bir bilgisinin bulunmadığını bildirdi.

"Bizim meselimiz değil. Ama halkın Mardin ile ilgili bir tasavvuru ve hizmet beklentisi var. Biz, Mardin'i büyükşehir yapan bir parti olarak Mardin'in hizmetine talip olan ve merkezi yönetimin güçlü imkanlarıyla da yapılacak hizmetlerde belirleyici, Mardin'in genelini bütün mülki sınırlarını belediyecilik anlayışıyla buluşturmak istiyoruz" diyen Güler, son 11 yılda Mardin'de hem merkezi yatırım hem de yerel yönetimlerin yatırımları olarak cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımlar gerçekleştirildiğini aktardı.

Belediyecilik anlayışında kendini ıspatlamış bir parti olduklarına dikkati çeken Güler, "Bu nedenle de hem büyükşehir hem de ilçe belediye başkanlıkları için daha sonra da belediye meclis üyelikleri için tespit çalışmalarımız devam ediyor. Temayüller yapıldı. Tabiki, belirleyici olan irade genel merkezdir. Orada bir ekip çalışması, üst kurul var. Biz de hem bu bölgenin milletvekili hem de Bakan olarak bu konuda görüşlerimizi, fikirlerimizi söylüyoruz. Mardin'e hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri olarak hizmeti en iyi şekilde yapacak arkadaşımızı elbette genel merkezimiz seçecektir" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title