Haberler

İçişleri Bakanı Güler Mardin'de

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Suriye sınırı arasında yapımı devam eden güvenlik duvarı ile ilgili yaptığı açıklamada, "O yatırım belediyenin yatırımı değil, devletin yatırımıdır."

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Suriye sınırı arasında yapımı devam eden güvenlik duvarı ile ilgili yaptığı açıklamada, "O yatırım belediyenin yatırımı değil, devletin yatırımıdır. Ayrıca orada yapılan güvenlik duvarı belediye imar planı dışındadır. Askeri alan ve sınır hudududur. Bu nedenle yerel yönetimin yıkması söz konusudur değildir" dedi.

Bakan Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve iş adamı Kazım Türker ile birlikte İmam Hatip Lisesi'nin arazisinde incelemede bulunmak üzere özel uçakla Mardin'e geldi. Bakan Güler, Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Suriye sınırı arasında yapımı devam eden güvenlik duvarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede yoğun bir şekilde tepki çeken ve Nusaybin Belediyesi'nin Meclis kararı ile yıkılması planlanan güvenlik duvarının belediyenin yetkisi dışında olduğunu belirten Bakan Güler, "O yatırım belediyenin hizmet alanına giren bir yatırım değil, devletin yatırımıdır. Ona farklı algı yaratılmaya çalışılıyor. Orada yaratılmaya çalışılan farklı algı şuanda sürdürülmekte olan sürecin maalesef amaçlarına hizmet etmiyor" diye konuştu.

Güvenlik duvarının Suriye'den geçiş yapan kişilerin güvenli bir şekilde geçişlerinin sağlanması amacını taşıdığını belirten Bakan Güler, "İnsani amaçla yapılan bir duvardır. Orada yapılmakta olan yol, oradaki mayınlı alandan dolayı vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik bir duvardır. Ayrıca herhangi bir şekilde Suriye'den insani anlamda gelebilecek kişilerin can güvenliğini korumaktır. Ceylanpınar'da, Akçakale'de şimdiye kadar yaşanan nahoş olayların orada da yaşanmamasına yönelik, tekerrür etmemesine yönelik bir önleme duvarıdır. 911 kilometrelik Suriye sınırında tümüyle duvar çekmek gibi bir yaklaşımımız yoktur. Tamamen korumaya yönelik bir duvardır. Ama farklı şekilde algılatılmaya çalışılıyor. Bunu da böyle belirtmek isterim. Bu konuyu da fazla polemik yapmak istemem. Bunun üzerinden de fazla polemik yapılmaya izin vermem" şeklinde konuştu.

"Cemil Bayık'ın müzakerelerin sona erdirilmesi durumunda silahların konuşacağı şeklindeki açıklamaları ile BDP eşbaşkanlarının yaptığı açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise Bakan Güler, Cemil Bayık'ı muhatap almadığını ama BDP Eşbaşkanını muhatap aldığını belirterek, "Ben Sayın Kışanak'ı muhatap olarak bu konuda kabul ederim. Çözüm süreci ile ilgili verilen genel mesajlara bakarım. Şuana kadar bu sürecin geldiği noktada bu bölge halkının bu konudaki memnuniyetine bakarım. Bölgedeki çözüm sürecine destek oranı yüzde 99'dur. Kendi partililerinin destek oranı yüzde 95'dir. Bu bize de, kendilerine de, bölge halkına da çok önemli sorumluluklar ve çok önemli mesajlar yükleyen bir konudur. Bu süreci kim bitirirse vebal altına kalır sözünü hem Sayın Başbakanımız ifade etmiştir. Hem de defalarca, bende ifade ediyorum aynı ifadeleri. BDP eşbaşkanlarından da duyduk, o halde bu küçük ayrıntılara takılmadan sürecin bu bölge için olan önemini hesaba katacağız. Bu süreç herkes için hayırlı bir konudur. Bunu özenle korumayı ve bunun gereklerini yerine getirmeyi herkes için bir sorumluluk olarak görüyoruz. Biz konuda neticeye varan yaklaşımı öne alırız. Biz küçük meselelere takılıp kalmayız. Bu süreci inşallah kimse sona erdirecek bir vebalın altına girmez. Ayrıca sınır bölgesinde yapılan güvenlik duvarı belediye imarı içinde değildir. Askeri alan bölgesidir. Askeri alan ve hudut bölgesi olduğu için de belediye encümen kararıyla yıkma gibi bir yetkileri yoktur" yanıtını verdi.

Bilal Erdoğan da, bir gazetecinin "Bu yatırımın çözüm süreci ile ilgisi var mı?" sorusuna, "Bu bölgede eğitim adına yapılan her şeyin her türlü toplumsal barışa katkısı olacaktır" cevabını verdi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bilal Erdoğan Suriye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title