Haberler

İçişleri Bakanı Güler: Kürtçe Selam Versek Ne Olur (2)

Mardin'den sonra Dargeçit ve Midyat ilçesinde vatandaşlarla bayramlaşma programına katılan İçişleri Bakanı Muamer Güler, Midyat'ta Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampı ziyaret ederek sığınmacılarla sohbet etti.

'azınlıklar POLİS DE OLUR, SUBAY DA'

Mardin'den sonra Dargeçit ve Midyat ilçesinde vatandaşlarla bayramlaşma programına katılan İçişleri Bakanı Muamer Güler, Midyat'ta Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampı ziyaret ederek sığınmacılarla sohbet etti. Midyat'ta bir süre önce vefat eden AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi'nin ağabeyi için verilen mevlit yemeğine de katılan Güler, daha sonra AK Parti ilçe binasına geçerek burada açıklamalarda bulundu. Süryanilerin azınlık değil, Türkiye Cumhuriyeti devletinin eşit vatandaşları olduğunu söyleyen Güler şöyle dedi:

"Azınlıklar da Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıdır. Onlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarının yaralandıkları bütün haklardan yaralanırlar. Polis de olurlar, subay da olurlar. Bunun önünde hiçbir engel yok. Önce talep olacak, sonra kanuni şartları uyacak. Memnuniyetle onlar da değerlendirilir. Midyat'ı ilgilendiren bir başka konuda Mor Gabriel Vakfı'nın arazilerinin Mor Gabriel Vakfı'na devredilmesiydi. Bu da bölgede büyük bir memnuniyet yarattığını hissettik. Türkiye Cumhuriyeti alicenap bir devlettir. Kimsenin hakkı bu devletin üzerinde kalmaz. Şimdiye kadar yaklaşık 2.5 katrilyona varan bir mülkü vakıflara iade etti devletimiz. Bu alanda da hiçbir sıkıntı yok."

'SINIRDA ÖRÜLEN DUVAR, MAYINDAN KORUMAYA YÖNELİKTİR'

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Suriye sınırında duvar yapılmasıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Örülen duvar falan yok. Öyle speküle edilen bir takım iddialar var. Oradaki yapılan duvar, bir mayınlı alandan vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik bir duvardır. Hiç kimsenin sınıra bir duvar çektiği falan yoktur. Konu yanlış olarak intikal ettiriliyor. Şov vari hareketlerle de farklı bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti orada ne yaptığını çok iyi biliyor. Onunla kimin korumasını sağlayacağını çoy iyi biliyor. Biz bu konunun takipçisiyiz. Orada vatandaşa sıkıntı olacak, Suriye ile aramıza duvar örülecek bir şey yoktur. Suriye ile aramızda duvar mı olur? 910 kilometrelik bir sınırda duvarla başa mı çıkılır. Buna çocuk mu inanır, başkası mı inanır bilmiyorum. Bu konuda şikayet edenlerin farklı bir takım algıları yaratmaya çalıştıklarını da biliyorum. Herhangi bir sorunun da olduğuna inanmıyorum."

Bakan Güler Yolbaşı, Gelinkaya, Söğütlü, Acırlı, Şenköy, Çavuşlu beldelerini ziyaret ettikten sonra Midyat'tan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Dargeçit Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title