Haberler

İçişleri Bakanı Güler İstifa Etti

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı görevini 26 Ocak 2013'te devralan Muammer Güler, 332 gün sonra bu görevden ayrıldı.

ZAFER FATİH BEYAZ- SERDAR AÇIL - İçişleri Bakanlığı görevini 26 Ocak 2013'te devralan Muammer Güler, 332 gün sonra bu görevden ayrıldı.

Muammer Güler, bakanlığı süresince, terörizmin finansmanının önlenmesine dair çalışmalarıyla dikkat çekti. Bu dönemde, terör ve terörizmin finansmanıyla etkin mücadele edilmesi kapsamında malvarlığının dondurulması kararlarının alınması, icrası, kaldırılması, dondurulan malvarlığının yönetimi ve denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlendi.

Kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi, ölümlü trafik kazalarının azaltılmasıyla ehliyet ve nufüs cüzdanlarının yenilenmesine yönelik çalışmalara imza atan Güler, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu için çalışmalarını yürütmüştü. Bu kanunun kabulüyle Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kuruldu.

Vakıf ve derneklerin kurban derisi toplanmasına imkan veren düzenleme de Güler'in bakanlığı döneminde hayata geçirildi.

Güler döneminde gerçekleşen olaylar arasında Gezi Parkı odaklı gelişmeler, Reyhanlı'daki bombalı terör olayları, Cilvegözü Sınır Kapısı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı binalarıyla Polis Evi ve Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına yönelik saldırılar da bulunuyor.

-Kaymakamlıktan bakanlığa

1949'da Mardin'de doğan, 1972'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Güler, Balıkesir Maiyet Memurluğu, Denizli-Çal, Kırklareli-Pehlivanköy, Erzurum-Horasan kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı şube müdürlüğü, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

29 Ocak 1992'de Niğde Valiliği'ne atanan Güler, sırasıyla Kayseri, Gaziantep ve Samsun Valiliği görevlerini yürüttü. 30 2003'ten Mayıs 2010'a kadar İstanbul Valiliği yapan Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına kurucu müsteşar olarak atandı.

Milletvekili adaylığı için 10 Mart 2011'de bu görevinden istifa eden Güler, 12 Haziran 2011'deki genel seçimde, AK Parti Mardin milletvekili seçildi.

2 yıla yakın İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Güler, 25 Ocak 2013'te yapılan kabine revizyonuyla İçişleri Bakanı oldu ve görevi 26 Ocak 2013'te İdris Naim Şahin'den devraldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title