Haberler

İçişleri Bakanı Altınok, Diyarbakır'daki Seçim Güvenliği Toplantısına Katıldı

Diyarbakır'da bölgedeki 8 ilin valileriyle seçim güvenliği toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Huzur ve güven içerisinde bir seçim olması için gayret göstereceğiz ve gereğini yapacağız" dedi.

Diyarbakır'da bölgedeki 8 ilin valileriyle seçim güvenliği toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Huzur ve güven içerisinde bir seçim olması için gayret göstereceğiz ve gereğini yapacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Diyarbakır'da Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalattin Lekesiz ile Mardin, Batman, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Şırnak ve Siirt'in valileri, emniyet müdürleri, il jandarma komutanlarıyla birlikte seçim güvenliği toplantısı düzenledi. Bakan Altınok, basına kapalı yapılan toplantı öncesinde Van'daki toplantının ardından Diyarbakır'a geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Diyarbakır'da bölge toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra bir iki toplantımızı daha var, Ankara ve Gaziantep'te yapacağız. Türkiye'de seçimlerin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde ve vatandaşımızın özgür iradesini sandığa kararlı bir şekilde yansıması noktasında gayretlerimizi gösteriyoruz. Güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Biliyorsunuz seçimler, Yüksek Seçim Kurulu'nun kontrolünde ve denetiminde yapılıyor. Bizim kamu düzenin sağlanması ve güvenliğin sağlanması noktasında bakanlığımızın görevleri var. O görevleri burada şimdi bölgeden gelen valilerimiz ve alay komutanlarımız, emniyet müdürlerimiz ve diğer güvenlik birimlerimizin yetkilileriyle değerlendireceğiz. Alınması lazım gelen tedbirleri konuşacağız. Talimatlarımız olacak, Bakanlığımızın değerlendirmesi olacak Valilerimizin ve diğer arkadaşlarımızın değerlendirmelerini alacağız. İyi bir toplantı olacak ondan sonrada uygulamaya yapmaya geçeceğiz. Toplantının verimli olmasını seçimlerin memleketimize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Huzur ve güven içerisinde bir seçim olması için gayret göstereceğiz ve gereğini yapacağız."

Bakan Altınok ve beraberindekiler daha sonra Diyarbakır Valiliği toplantı odasında düzenlenen seçim güvenliği tohlantısına katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selami Altınok Elazığ Batman Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title