Haberler

İçişleri Bakanı Ala, ziyaretlerde bulundu -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye'nin yoluna devam etmesi, sadece bizim için değil, bölgemizdeki kardeşlerimiz için de önemli, başka ülkelerdeki dindaşlarımız, soydaşlarımız, bizim kültürel coğrafyamızı, geçmişimizi paylaşan insanlar ve yeryüzünde bunun dışında nerede mazlum varsa onun için de önemli" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, " Türkiye'nin yoluna devam etmesi, sadece bizim için değil, bölgemizdeki kardeşlerimiz için de önemli, başka ülkelerdeki dindaşlarımız, soydaşlarımız, bizim kültürel coğrafyamızı, geçmişimizi paylaşan insanlar ve yeryüzünde bunun dışında nerede mazlum varsa onun için de önemli" dedi.

Bakan Ala, Fevzi Paşa ve Ordu Caddelerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra Erzincan Valiliği, Belediyesi ve Çalık Holding'in kurduğu iftar çadırına giden Ala, vatandaşlarla bir araya geldi. Ala, burada Afganistan uyruklu bir aileyle bir süre sohbet etti.

Ala, çadır ziyaretinin ardından Erzincan Valiliğinin bir düğün salonunda verdiği ve vatandaşlarla sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı iftara katıldı.

Bakan Ala, buradaki konuşmasında, cumhurbaşkanını halkın seçeceğini anımsatarak, "Sadece cumhura başkan seçmeyeceksiniz, cumhurbaşkanı seçmeyeceksiniz, aynı zamanda Türkiye'nin istikrarına, Türkiye'nin gelişmesine, Türkiye'nin hedeflerine karar vereceksiniz" diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan darbelere değinen Ala, şöyle devam etti:

"Baktılar ki 'dışarıdan müdahalelerle başka kurumların müdahalesiyle al aşağı edemeyeceğiz. Türkiye'nin bu istikrarını al aşağı edemeyince de Türkiye'nin içinde ve bölgesinde istediğimiz gibi at koşturamıyoruz.' Bu sefer de içeriden bir hançerleme, içeriden bir darbe girişiminde bulundular. O darbe planları işe yaramayınca bu sefer devletin içerisine çöreklenmiş bir paralel yapı, bir şebeke, yalan, iftira, her türlü ahlaksızlığı meşru gören bir şebeke devreye girdi ve hükümete karşı, özellikle Sayın Başbakan'a ve bu reformları yapan hükümete karşı gerçekten bir darbe girişiminde bulundu ve Allah'ın izniyle, sizin desteğinizle bu da bertaraf edildi ve hadleri bildirildi, bildirilecek de."

- "Türkiye'nin yoluna devam etmesi mazlumlar için de önemli"

Sorumluluklarının farkında olduklarını belirten Ala, "Siz bize destek oldukça, biz de sizden aldığımız yetkiyi nasıl ki Ankara'da bütün o statüko ve müttefiklerine karşı kullanıyoruz. Siz, sizin başkanınızı seçtiğinizde şimdiye kadar olanından daha fazlasını, inşallah, hep birlikte Türkiye'ye sunacağız ve Türkiye, bu çerçevede yoluna devam edecek. Türkiye'nin yoluna devam etmesi, sadece bizim için değil, bölgemizdeki kardeşlerimiz için de önemli, başka ülkelerdeki dindaşlarımız, soydaşlarımız, bizim kültürel coğrafyamızı, geçmişimizi paylaşan insanlar ve yeryüzünde bunun dışında nerede mazlum varsa onun için de önemli" ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, Bakan Ala'ya bakır işlemeli, kendisinin ve ailesinin fotoğrafının bulunduğu bir tabak sundu.

-Çalık holding tarafından verilen iftar alanı ziyareti

-Afgan aile ile konuşması

-Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara verilen iftar programı

-Bakan Efkan Ala'nın konuşması

-Hediyelerin verilmesi

Kaynak: AA / Politika

Çalık Holding Efkan Ala Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title