Haberler

İçişleri Bakanı Ala: İnsanlık Düşmanı Küresel Terör Söz Konusu (2)

Bayramlaşmaya katıldı, YAŞLILARI ZİYARET ETTİİçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Valiliği'nde yapılan bayramlaşma programına katıldı.

Bayramlaşmaya katıldı, YAŞLILARI ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Valiliği'nde yapılan bayramlaşma programına katıldı. Burada konuşan Bakan Ala, "Küresel problemlerin küresel terörün saldırıya geçtiği bir dönemde bütün insanlığın böyle bir bayram havasında işbirliği yapmasına ihtiyaç var. Çünkü insanlığa karşı bir takım tehditler söz konusu. İnşallah her geçen gün bir önceki günden daha iyi olacaktır. Bursalı kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Daha sonra merkez Yıldırım İlçesi'ndeki Ali Osman Sönmez Huzurevi'ni ziyaret eden Bakan Ala, hükümetleri döneminde yaptıkları Osmangazi Köprüsü ve otobanlar ile hızlı trenler hakkında bilgi verip, enflasyonun düştüğüne dikkat çekti. Ala, "Eskiden bir buzdolabı almak için 5 emekli maaşı lazımdı. Şimdi bir emekli maaşı ile 1.5 buzdolabı alınabiliyor. Ama biz bunu yeterli bulmuyoruz. Son dönemde dünyada ekonomisi en iyi büyüyen 5 ülkeden biri olduk" dedi.

'25 BELEDİYE BAŞKANINI GÖREVDEN ALDIK'

AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nın Merinos Parkı'ndaki bayramlaşmasında da konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, şu ana kadar PKK terör örgütüne yardım ettikleri tespit edilen 25 belediye başkanının görevden alındığını söyledi. Ala, terör konusuna değinerek şunları söyledi:

"Çok sayıda terör örgütü dünyanın birçok ülkesine saldırıyor. Ama biz 1980 yılından beri bu terörle mücadele ediyorduk ve dünyaya anlatmakta zorlanıyorduk. 'Teröre destek vermeyin. Terör yılan gibidir sokar bir gün. Sizi de yakar' dedik. Ama anlatmak zor oldu. Çünkü o zamanlar terörün zararı sadece bize vardı. Ama şimdi başka ülkelere dokunuyor. Güneydoğu'da teröre karşı mücadele veriyoruz. 12 yerleşim biriminde PKK terörüne karşı işbirliği yaptıkları tespit edilenler var. Mesela biz belediyeye para gönderiyoruz onlar araçlarla kaldırım yapacaklarına kaldırımları söküp oraya bomba yerleştiriyorlar. Bizde onu yapanları görevden alıyoruz. Şu ana kadar 25 tanesini görevden aldık. Türkiye bu konuda son derece kararlı. Yerleşim biriminin caddelerinin hepsi temizlendi. Şimdi de kırsalda aynı mücadele yürütülüyor. 45 milyon kök kenevir söküldü ve yakıldı. 25'e yakın araç millete bombalı tuzak hazırlamak için gasp edilmişti. Onlar da alındı."

'YILBAŞINDAN BERİ 146 OLAY ENGELLENDİ'

"Son derece etkili bir mücadeleyi teröre karşı yürütüyoruz"  diyen Bakan Ala sözlerine şöyle devam etti:

"Yılbaşından şu ana kadar 146 önemli olay engellendi. İstihbarat çalışmalarıyla. Teröre karşı geliştirilen etkin mücadele yöntemleriyle. Ama biz bunları milletin huzur ve güvenliği için tek tek açıklamıyoruz. Toptan rakamı vermede bir beis yok."

'İSTANBUL SALDIRISIYLA İLGİLİ 30 KİŞİ TUTUKLANDI'

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırıyla ilgili gelişmeleri de aktaran Bakan Ala, "Terörle sonuna kadar mücadelemiz sürecek. Çok sayıda terör saldırısını engelledik. Ama bazıları da o kadar uğraşa rağmen uluslararası güçlerin de desteğini alarak engellenemeden gerçekleştiriliyor. İstanbul'daki saldırıda intihar bombacısı aşamayacağı güvenliği düşündüğü için böyle bir yöntemi denediler. Kapsamlı bir soruşturmayla bunları yapanların işbirlikçilerini yakalıyoruz. İstanbul'daki hadiseyi gerçekleştirenlerin işbirlikçisi olan 30 kişi tutuklandı. Bunların 15'inin uyruğu yabancı. Birden çok ülke uyruğuna sahipler" diye konuştu.

MÜEZZİNOĞLU: RABBİM MHP'NİN YARDIMCISI OLSUN

Bakan Ala'nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz günlerde açılan Osmangazi Köprüsü'nün İstanbul ile Bursa arasındaki süreyi kısalttığına değindi. Osmangazi Köprüsü'nü anlatırken, CHP'yi eleştiren Müezzinoğlu, "Bursa'dan İstanbul Bahçeşehir'deki evime 1 saat 50 dakikada gittim. Ey Kılıçdaroğlu, ey CHP, MHP'ye bir şey söylemeye gerek yok. Şu anda Rabbim onların yardımcısı olsun. Ama bakınız CHP'ye. Kılıçdaroğlu dönemine bakınız. Bir tane Türkiye ile ilgili proje konuşur mu? İcraatla ilgili bir konuşması var mı? İzmir'de tatlı su balığı gibi demokratlık yapıyorlar. Türkiye yalnız Trakya'dan İzmir'den ibaret değil. Hakkari de Cizre de Sur da bizim. Ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak bizim görevimizidir" diye konuştu.

YAĞMUR BAŞLADI BAYRAMLAŞMA YARIDA KALDI

Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından Merinos Parkı'na gelen partililer Bakan Ala ve Müezzinoğlu'nun elini sıkarak bayramlaşmak istedi. Ancak bayramlaşma sırasında yağmur bastırınca birçok partili alanı terk etmek zorunda kaldı. Bakan Ala ve Müezzinoğlu'nun yardımına ise ellerindeki şemsiyelerle korumalar yetişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Osmangazi Efkan Ala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title