Haberler

İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da Açıklaması

"Benim yüzümü eğdirmediğiniz için, gerek kabine içerisinde gerek milletvekili arkadaşlarım arasında beni mahcup etmediğiniz için sizlere başta hanımefendiler olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 30 Mart'taki yerel seçimlere ilişkin, "Benim yüzümü eğdirmediğiniz için, gerek kabine içerisinde gerek milletvekili arkadaşlarım arasında beni mahcup etmediğiniz için sizlere başta hanımefendiler olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışına katılan İçişleri Bakanı Ala, protokol üyelerinin gölgede, vatandaşların ise güneşte oturması nedeniyle vatandaşlardan özür diledi.

"Böyle planlandığı için biz gölgede oturduk. Ama bundan sonra siz nerede oturuyorsanız biz de orada oturacağız. ya hep birlikte bir gölge bulup altında otururuz ya da güneşin altında yanarız" diyen Ala, yerel yönetimler ve kamu idareleriyle Oltu'yu eğitim üssü yapmak için çalıştıklarını ifade etti.

Ala, halkın kendilerine duyduğu güvene layık olak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirerek, şöyle konuştu:

" Oltu'yu bölgesinin eğitim üssü haline getirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Bunu yerel yönetimler ve burada bulunan bütün kamu idareleriyle birlikte yapıyoruz. Bu konuda ilçenin ne ihtiyacı olursa olsun anında yapıyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Layık olduğunuz hizmetleri en şık biçimde sunmaktan keyif alacağız. Ayrıca bir müjdeyle ilgili olarak da geldik buraya. Yükseköğretim Kurulu yani YÖK karar aldı, Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi de burada kurulacak. Yurt lazımsa yurt yapılacak, okul lazımsa okul yapılacak. Ne eksik varsa onlar tespit edilerek sırayla yapacağız."

Yerel seçimlerde Oltu'nun AK Parti'ye teveccüh gösterdiğini anımsatan Ala, konuşmasına şöyle devam etti:

"Benim yüzümü eğdirmediğiniz için, gerek kabine içerisinde gerek milletvekili arkadaşlarım arasında beni mahcup etmediğiniz için sizlere başta hanımefendiler olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Oltu'nun neye ihtiyacı varsa hep birlikte yerine getirmeye çalışacağız. Oltu, taşra ilçeleri arasında verdiği oyla rekor kırdı. Erzurum da Oltu'yla birlikte Türkiye'de rekor kırdı. Böylesine güzel bir destek karşısında hangi kelimeyle sizlere hitap edeceğimi doğrusu bilemiyorum."

-Yeğen Ala, protokol koltuğuna oturdu

Konuşması sırasında yeğeni olduğu öğrenilen 6 yaşındaki Adem Ala da Bakan Ala'nın protokoldeki koltuğuna oturdu. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeğen Ala ile bir süre sohbet etti.

Adem Ala'nın, cebinden çıkardığı 50 lira harçlığını göstermesi üzerine Altıparmak ve Sekmen çocuğa parayı cebine koymasını söyledi. Çocuk parayı Altıparmak'a uzattı, Altıparmak da "Almazsan cebime koyarım" diye işaret etti. Çocuk parayı Altıparmak'a verdi, bunun üzerine Altıparmak parayı çocuğun cebine koydu.

Korumaların çocuğu koltuktan kaldırmak istemesi üzerine Belediye Başkanı Sekmen, çocuğa kucağına oturmasını söyledi. Çocuk daha sonra koltuktan kalktı.

Programda Muhsin Yeşilyurt isimli vatandaş da Bakan Ala'ya hitaben yazdığı şiiri okudu. Program sonunda Ala'ya bu şiirin yazıldığı tablo ve Ala'nın küçüklük fotoğrafının olduğu albüm hediye edildi.

Açılış kurdelesini kestikten sonra yurdu gezen Bakan Ala, yurdun bahçesine fidan dikti.

Daha sonra Oltu Çevre Yolu ve Atatürk Üniversitesine ait fakülte inşaatında incelemelerde bulunan Ala, Oltu Çayı'nın ıslahı konusunda İlçe Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'ten bilgi aldı.

Ala, buradaki programın ardından helikopterle Köprüköy ilçesine gitti. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Altıparmak Efkan Ala Erzurum Oltu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title