Haberler

"Sokağa Çıkanların Sorumluluğu HDP'nin Üzerindedir"

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Afyonkarahisar'da gazetecilerin sorularını cevapladı. HDP'nin 1 Kasım'da Kobani için yapılacak gösterilere katılım çağrısında bulunmasına ilişkin bir soru üzerine Ala, "Mitinge katılan insanlarımız güvenlik birimleri tedbirlerini alır. Bunu yapmamıştır HDP. Yine yasadışı yollara çağrı yapmıştır. İnsanları sokağa çağırmak bizim kanunlarımıza aykırıdır. Sokağa çıkanların sorumluluğu HDP'nin üzerindedir. Biz, kesinlikle bu çağrıya vatandaşlarımızın kulak asmamasını arzu ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin edecek emniyet tedbirlerini alıyoruz ama insanlarımızın mal ve can güvenliğini tehlikeye düşürecek bu tür çağrıyı tekrardan yapması ikinci büyük hatasıdır. O çocuklar sokağa çağrılarak gelecekleri karartılıyor, onların üzerinden siyaset yapılıyor bunlar doğru şeyler değil. Biz, hiç kimsenin burnunun kanamamasını arzu ediyoruz.

Tabii ki kamu düzenini sağlayacak tedbirler alınacak ama ailelere de çağrı yapıyorum lütfen çocuklarınızı bu sorumsuz çağrıların araca haline getirmeyin. Bu çocukların üzerinden siyaset yapmak isteyenler örgütlerin çeşitli amaçları yerine getiriliyor. Dünyada şu anda bu Kobani'ye en fazla yardım yapan Türkiye'dir. Ben, gelirken mesaimin yarısını orada yardımı organize etmeye harcadım. 2 milyona yakın Suriyeli misafirimiz var. Bütün Avrupa'da bunun yüzde 10'u 5'i kadar mülteci var. Başka yerlerden kuvvetler kaydırılırken bunların Türkiye içerisinde bahane edilerek böyle faaliyetler yapılması kesinlikle ülke sevgisi, siyasi sorumlulukla bağdaşmayan faaliyetlerdir. Siyasi partiler siyasi faaliyetlerde bulunurlar. İnsanları sokağa çağıracaksınız o zaman siz neden siyasi partisiniz" şeklinde konuştu.

"ARTIK HERKESİN AKLINI BAŞINA ALMASI LAZIM"

Vatandaşların herhangi bir şiddet gösterisinde bulunmayacaklarını ve sokağa çıkmayacaklarını temenni ettiğini belirten Ala, "Biz 'OHAL'i kaldıran iktidarız. Vatandaşlarımızın yine o bölgede veya başka bölgede can ve mal güvenliklerini sağlamaktan sorumluyuz. Yasadışı gösterilere katılanları engellemek onların da lehinedir, çünkü geleceklerine aktarılıyor bu tür suçlarda bulunmaları, geleceğinde her zaman karşısına çıkacak bir sorun değil mi? Bu, kayıtlara girdiğinde yazık değil mi bu çocuklara? Bu, yasadışı kanundışıdır. Buna cevap verilmemeli, bu çağrıya uyulmamalıdır. HDP yasalara, kanunlara uygun olarak bir miting düzenlemeyi arzu etseydi bunun önünde hiçbir engel yok. Dünyaya ne mesaj vermek istiyorlarsa verirler. Biz, hükümetiz. Biz, onların çağrı yaptığı insanların can ve mal güvenliğinden sorumluyuz.

Bu kadar ağır sorunların yaşandığı bölgede istikrarlı biçimde büyümeye çalışan, kalkınan bir Türkiye'de bunları yapmak ülkesini sevmekle bağdaştırılabilecek davranışlar değildir. Artık herkesin aklına başını alması lazım. Türkiye'nin alacağı inisiyatifleri zora sokacak yöntemlere başvurmak hele hele şiddete kayabilecek birtakım yöntemleri çözüm yöntemi olarak milletin önüne sunmak siyasetle bağdaşır değildir" ifadelerini kullandı.

Alınacak önleme ilişkin bir soru üzerine Ala, "Çağrı yapmam da bir önlemdir. Biz arzu ediyoruz ki hiç suça bulaşmasın çocuklarımız. Sokaklara çocukları çağırmak sorumsuzluktur. Çıkan neticelerin sorumluluğu da bu çağrıyı yapanların üzerindedir" dedi.  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Efkan Ala Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title