Haberler

İçişleri Bakanı Ala, Azerbaycan'da

Ala, Azerbaycan Adalet Bakanı Fikret Memmedov ile görüştü İçişleri Bakanı Ala: "Bizim istikrarımız bölgedeki diğer ülkeleri de olumlu etkiliyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da Adalet Bakanı Fikret Memmedov ile bir araya geldi.

Adalet Bakanlığı'nda yapılan görüşmede konuşan Ala, Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Azerbaycan- Türkiye devlet yetkilileri arasındaki geleneğe uygun olarak ilk resmi ziyaretini Bakü'ye gerçekleştirdiğini kaydetti.

Soma'da yaşanan facia nedeniyle Azerbaycan devlet yetkililerinin ve halkının gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkürlerini sunan Ala, iki ülke arasındaki ilişkileri ifade eden "bir millet iki devlet" sözlerinin artık atasözü haline geldiğini söyledi.

Azerbaycan'ın sorunlarının çözümünde Türkiye olarak kendilerine düşen görevin farkında olduklarını kaydeden Ala, şöyle konuştu:

"Yukarı Karabağ topraklarının işgalden kurtulmasını istiyoruz. Bu konuda Azerbaycan'ın ortaya koyduğu tutumu destekliyoruz. Uluslararası arenada konunun sürekli takipçisiyiz. Bölgede yaşanan gelişmeler, Azerbaycan ve Türkiye'deki istikrarın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bizim istikrarımız, bölgedeki diğer ülkeleri de olumlu etkiliyor. Azerbaycan ve Türkiye'nin sorumluluğu, sadece kendimize karşı değil, bölgedeki diğer kardeş ülkelere de önem arz etmektedir. Karabağ konusunda Azerbaycan'a olan güçlü desteğimiz bundan sonra da güçlü biçimde devam edecektir. Bu sorunun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözüme kavuşturulması tek hedefimizdir."

Bulundukları coğrafyanın savaşların, iç karışıkların yaşandığı, dünyanın en istikrarsız bölgelerinden biri olduğuna dikkati çeken Ala, böyle bir ortamda istikrarı temsil eden Azerbaycan ve Türkiye'nin her konuda olduğu gibi güvenlik konusunda da işbirliklerini pekiştirmesinin önem arz ettiğini vurguladı.

Ala, dünyanın ekonomik olarak çalkantılı bir dönemden geçtiğini, buna karşın Türkiye ve Azerbaycan'ın hem ekonomik kalkınmalarını hem de istikrarlarını başarıyla sürdürdüklerini ifade ederek, "İlişkilerimize zarar vermek isteyen az değil. Hem gözümüzü açık tutmalı, hem de birbirimize kenetlenmeliyiz" dedi.

Ala'yı ağırlamaktan duyduğu mutluluğunu dile getiren Fikret Memmedov da her zaman Türkiye'den gerçek anlamda "kardeş" desteği gördüklerini vurguladı.

İki ülke arasında her alanda çok iyi ilişkilerin bulunduğuna işaret eden Memmedov, "Adli konulardaki işbirliğimiz diğer alanlardan geri kalmıyor. Ülkelerimiz arasında adli konuda kapsamlı anlaşmalar bulunuyor. İki ülke arasında bugüne kadar 200'e yakın anlaşma imzalandı. Ziyaretiniz Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin daha da gelişmesine büyük katkı yapacaktır" dedi.

Memmedov ve Ala görüşmeden sonra bakanlık binasında bulunan müzeyi gezdi.

Ala, ASAN Hizmet Merkezi'ni ziyaret etti -

Efkan Ala, daha sonra birçok devlet hizmetini tek çatı altında toplayan "ASAN" Hizmet Merkezi'ni ziyaret etti.

"ASAN" Hizmet Merkezi'nde tüm birimleri gezen ve buradan hizmet almaya gelen vatandaşlarla ilgilenen Ala'ya merkezle ilgili bilgi verildi. Merkezde noter, ehliyet, kimlik, pasaport, tapu, sigorta, bankacılık gibi birçok hizmetin tek binada ve çağdaş yöntemlerle verildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Ala, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki günlük ziyareti kapsamında verimli temaslarda bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve dört bakanla bir araya geldiğini söyleyen Ala, görüşmelerde iki ülkenin ilişkilerinin daha iyiye götürülmesi için yapılması gereken konularda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğunu vurgulayan Ala, bölgenin durumu göz önünde bulundurulduğunda bu ilişkilerin daha da iyileştirilmesinin önemine işaret ederek, temaslarını değerlendirirken, "İçişlerini, adli konular, istihbarat konularını, olağanüstü hallerde arama kurtarma çalışmalarındaki işbirliğini ve benzer konuları görüştük. Uyuşturucu ve terörle mücadelede her iki ülkenin de yararına olacak kararlar aldık, değerlendirmeler yaptık" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ala, dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İçişleri Bakanı Ramil Usubov, Olağanüstü Haller Bakanı Kemalledin Haydarov ve Ulusal Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudov'la görüşmüştü. - Bakü

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Efkan Ala Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title