Haberler

Mersin'de İçeride Tartışma Dışarıda Eylem

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı, Parkomat ve otogar ihalesi tartışmaları nedeni ile gergin geçti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı, Parkomat ve otogar ihalesi tartışmaları nedeni ile gergin geçti. Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Eylül ayı ilk birleşiminde salonda üslup, Parkomat ve otogar ihalesi tartışmaları yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplantıda bazı meclis üyeleri ile tartışırken, eylem yapan Parkomat ve otogar esnafını da sert dille eleştirdi. Toplantı öncesinde Kongre Merkezi önünde toplanan yaklaşık 40 parkomat işçisi, Kocamaz'ı protesto ederek, 'Emekçi Burada Başkan Nerede' sloganları attı. 92 maddenin görüşüldüğü toplantının dilek ve temenni bölümünde ise, son günlerde kent gündemini meşgul eden Parkomat ve otogar ihalesi konuları salonda tartışmalara yol açtı. Bazı meclis üyeleri, Başkan Kocamaz'ın sert bir üslup takındığını savunup, kendisiyle kısa süreli tartıştı. Toplantıda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Turan'ın toplantıya siyaset karıştırdığını ileri süren Kocamaz, Turan'ın "Üslubunuza dikkat edin" demesi üzerine, "Bana terbiyeyi sen mi öğreteceksin?. Uzatma, ne söyleyeceksen söyle" diye sert şekilde çıkıştı. Turan ise, Kocamaz'a karşılık olarak, "Benimle bu şekilde konuşmayın. Siz terbiyeyi bana öğretirseniz bende size öğretirim. Siz konuşmanıza dikkat edin, ben de dikkat edeyim" dedi.

'HERKES BU İŞİN İÇİNE ÇOMAK SOKMAYA ÇALIŞIYOR' Parkomat işçilerini ve yaptıkları eylemleri sert dille eleştiren Kocamaz, "Belediye ile ilgili her konuda herkes bu işin içerisine çomak sokmaya çalışıyor. Ama ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, sonuç alamayacaklar. Her gelen burada aklının estiğince eylem yapmaya kalkarsa buradan sağlıklı sonuçlar çıkması mümkün olmaz. Bu arkadaşların belediye ile direk bir ilişkisi yoktur. Parkomat'ın bunlarla sözleşmesi vardır. Eğer eylem yapacaklarsa, ekmek peşinde koşacaklarsa patronlarına belediyeye olan yükümlülüklerini yerine getirmesi için baskı yapmalılar. Bu arkadaşlar belediyeye gelip görüşmek istemişler, doğru. Ama her zaman bizim belediyede olduğumuzu düşünmesin" diye konuştu 'İNSANLARA BASKI YAPARAK İHALEYE GİRDİRMEDİLER' Otogarın daha önceki kira gelirlerini değerlendiren Kocamaz, mevcut kiracıların diğer kişileri tehdit ettiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Otogarın bir yıllık kira geliri toplamı 322 bin TL'dir. Bugün yapılan ihalede market 332 bin TL'ye ihale edilmiştir. Tuvalet 600 bin TL'ye ihale edilmiştir. Böyle bir ortamda hiç kimse bizden eski düzeni sürdürecek şekilde bir anlayış beklemesin. Bu gün yapılan ihalelerde yaklaşık 11 yazıhane, 16 tane iş yeri ihale edilmiştir. Bunların toplam bedeli 4 milyon 355 bin TL'dir. Bu otogar, geçmişte birilerine bir şekilde teslim edilmiş. Bu kişilerde eski alışkanlıklarını sürdürmek düşüncesi ile bu eylemleri planlamakta, diğer insanları baskı altına alıp, tehdit ederek ihaleye sokmamaktadır. Burada devlet varsa, hak, hukuk, adalet varsa, tüyü bitmemiş yetimin hakkı korunacaksa herkesin ona göre davranması lazım. Bu tür olaylardan siyasi bir rant çıkaracaklarını sananlar er geç duvara toslayacaktır. Bunu herkes böyle bilsin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Mustafa Turan Mersin Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title