Haberler

"İçeride Bir Felaket Olmuş"

Güncelleme:

Ermenek'te mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha'nın çalışmalara katılan ağabeyi Hamdi Baha, madenin içini, "içeride bir felaket olmuş" cümlesiyle anlatıyor.

Ermenek'te mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha'nın çalışmalara katılan ağabeyi Hamdi Baha, herkesin olayla ilgili belki de en çok merak ettiği madenin içindeki durumu, "içeride bir felaket olmuş" cümlesiyle anlattı.

Başka bir madende çavuş olarak çalışan Hamdi Baha (40), kardeşi Mehmet Baha'nın (32) ve diğer işçilerin madende mahsur kalmasının ardından hemen olay yerine koştu. O günden sonra çalışmalara katılan Baha, içerideki çalışmaları ve yaşananlara dair gördüklerini AA muhabiriyle paylaştı.

Olay yerine vardığında hemen ocağa girdiğini ancak içeride su olduğunu görünce dışarıya çıktığını belirten Baha, büyük üzüntü yaşadığını ve o anda hissettiklerini kelimelere dökmekte zorlandığını vurguladı.

"OLAY DIŞARIDAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL"

Normalde madende çalışma şartlarının çok üstünde bir mücadele verdiklerini dile getiren Baha, aynı çalışma şartlarında bir bacadan çıkacak malzemenin şu an iki katını dışarıya çıkarttıklarını ifade etti.

Kazadan sonra mahsur kalan kişilere ulaşılmak için herkesin seferber olduğuna dikkati çeken Baha, "içeride ilerlemek çok zor. Olay dışarıdan göründüğü gibi değil. Ocağın içi, galeriler dolmuş. Aynen yeni bir ocak açar gibi her tarafı yeniden açıyoruz. Bu şekilde ilerleme sağlayabiliyoruz" diye konuştu.

"BÜYÜK SU KÜTLESİ HER TARAFI YIKMIŞ"

"Çok zor durumla karşı karşıyayız. İçeride bir felaket olmuş. Büyük su kütlesi birden bire boşalınca her tarafı indirmiş. Tabanlara balçıktır, taş kayadır, kömürdür, malzemeleri yığma yapıp her yeri doldurmuş" diyen Baha, şöyle devam etti:

"Önümüzü görmediğimiz için neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. 'Şu hedefe, şu gün varacağız' diyoruz ancak varamıyoruz. Göçükler, balçıklar var. Ağaçlar, vagonlar birbirine girmiş. Yer yer çamurlarla karşılaşıyoruz. Kanca dibine varıldı. Düze varıldı. Düzde çalışma yapılıyor. Burada da balçıklar, göçük var. Göçüğü geçmeye çalışıyoruz. Çok büyük bir uğraşla, canla başla çalışılıyor. En son süratle hareket ediliyor. Devlette bu konuda, her türlü imkanı seferber etti."

METANETLİ OLMAYA ÇALIŞIYOR

Kendisi için çalışmak bazen zor olsa da diğer işçilerle soğukkanlılığını korumaya çalıştığını anlatan Baha, ilk madene girdiğinde çok heyecanlandığını, üzüldüğünü, duygulandığını ve ağladığını söyledi. Ailece bu kadar üzücü bir olayla karşılaşmadıklarını ifade eden Baha, tüm Türkiye'nin tek yürek şeklinde kenetlenmesinin tesellileri olduğunu bildirdi. Sözlerini, "Tek hedefimiz kardeşime ve diğer işçilere ulaşmak" diyerek sürdüren Baha, "Kendi isteğimle hep ocağın içinde çalıştım. Üç gündür dışarıdan destek veriyorum" şeklinde konuştu. - Karaman

Kaynak: AA / Yerel

Ermenek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title