Haberler

İçerde'nin Uyarlandığı Film Hangisidir? İçerde'nin Esin Kaynağı Nedir?

Güncelleme:

İçerde dizisi hangi filmden uyarlandı? The Departed (Köstebek) ve Infernal Affairs arasındaki bağlantı nedir? Bu filmler ile benzer yanları nelerdir? İçerde'nin sonunda neler olacak?

Uluç Bayraktar'ın yönettiği, Show TV'de kısa sürede reyting sıralamalarında zirveyi ele geçiren dizisi İçerde'ye esin kaynağı hangi filmler olmuştur? Bu filmlerden yola çıkarak, İçerde'de neler olacağını varsayabiliriz? The Departed (Köstebek) ve Infernal Affairs ne zaman yayınlandı ve İçerde ile benzerlikleri nelerdir? İşte tüm detaylar.

İçerde dizsinin Martin Scorsese'nin yönettiği The Departed'dan uyarlandığı söylense de, bu filmin Hong Kong yapımı Infernal Affairs'dan uyarlandığı bilinmektedir.Yani İçerde, dolaylı olarak Hong Kong yapımı filmin uyarlamasıdır.

4 DALDA OSCAR'lI FİLM: THE DEPARTED (KÖSTEBEK) KONUSU NEDİR?

The Departed yani Türkçe adıyla Köstebek, 2006 yılında Martin Scorcese'nin yönetmenliğinde vizyona girmiştir. Türkiye'de de yayınlanan film, 4 dalda OSCAR almıştır. Başrollerinde Jack Nicholson, Matt Damon ve Leonardo Di Caprio oynamıştır.

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır.

THE DEPARTED (KÖSTEBEK)'İN UYARLANDIĞI INFERNAL AFFAIRS'İN KONUSU NEDİR?

Wai Keing Lau'nun yönettiği Infernal Affairs bir Hong Kong polisiye gerilimidir. Başrollerinde Tony Leung Chiu Wai, Andy Lau ve Anthony Wong Chau-Sang vardır. Hong Kong sinemasının son dönemde çıkardığı en başarılı işlerden biri olan film, Amerikan sinema sektörünün kısa zamanda ilgisini çekmiş olup Martin Scorsese tarafından 'The Departed' adıyla yeniden çekilmişti.

Yıllarca özel bir eğitimle polis teşkilatında yetiştirilip mafyanın içerisine sızan polis memurları mafyanın iç yapısını öğrenip muhbirlik yaparken mafyada da durum farklı değildir. Mafya da kendi yetiştirdiği özel yeteneklere sahip gençleri bir şekilde polis teşkilatında yer alan köstebekler haline getirir. Bu döngü başarılı bir şekilde devam ederken bir anda iki taraf da kendi idareleri içinde yer alan iki farklı köstebek olduğunu fark ederler. Şimdi iki tarafın da tek amacı kendi teşkilatında yer alan köstebeği bulup cezalandırmak olacaktır. Mafya içerisinde köstebeklik yapan Chan Wing-yan ve polis teşkilatında aynı görevi üstlenen Lau Kin-ming'in tek amaçları ise kimin gerçek köstebek olduğunu kanıtlayıp kendilerini aklamak olacaktır.

İÇERDE'NİN KONUSU NEDİR? BENZERLİKLERİ NELERDİR? KAÇ SEZON OLACAK?

İçerde, Amerikan yapımı Köstebek filminden uyarlanan, yapımcılığını Kerem Çatay'ın üstlendiği, senaryosunu Ertan Kurtulan ve Toprak Karaoğlu'nun yazdığı, yönetmenliğini Uluç Bayraktar'ın yaptığı, başrollerini Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli'nin paylaştıkları, Ay Yapım tarafından yapılan Türk televizyon dizisi. Dizinin sadece bir sezon olarak çekileceği bilinmektedir

Polis Akademisi'nde okuyan Sarp ve Mert kardeş olduklarından habersiz birbirlerine rakip olurlar. Sarp, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Yusuf tarafından Polis Akademisi'nden mezun olmasına bir hafta kala polislikten atılır. Mezuniyet günü Yusuf'a silah çeken Sarp böylece daha önce hiç bilmediği yepyeni bir hayata adım atar. Bu yeni ve karanlık dünyada Sarp'ın en yakın düşmanı ise Akademi'nin diğer göz bebeği Mert'dir. Küçük yaşlarda ailesinden alıkoyulan ve bir çete tarafından kaçırılan Mert, yeraltının lideri Kebapçı Celal tarafından kurtarılır. Minnet borcunu unutmayan Mert, Celal'in sağ kolu ve polisin içindeki köstebek olur. Sarp ise kendisini polislikten kovulmuş halde, Celal'in adamlarından biri olarak bulur.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Martin Scorsese Uluç Bayraktar Hong Kong Kore Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title