Haberler

İçel Sanat Kulübü'nde İçki Satışı ve Servisi Yasaklandı

MERSİN'de 1989 yılından bu yana faaliyette olan İçel Sanat Kulübü'nün (İSK) lokalinde yönetim kurulu kararıyla içki satışı ve servisi yasaklandı.

MERSİN'de 1989 yılından bu yana faaliyette olan İçel Sanat Kulübü'nün (İSK) lokalinde yönetim kurulu kararıyla içki satışı ve servisi yasaklandı. Kulüp Başkanı Erkan Özaydın, yasağın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan kira sözleşmesindeki madde gereği alındığını ifade ederek, "Bu siyasi veya politik bir durum değil, sözleşmede yer alan hukuki bir yaptırım" dedi.

Bir zamanlar askerlik şubesi olarak kullanılan ve mülkiyeti kapatılan İl Özel İdaresi'nde olan kulüp binası ve lokali, 2014'te İl Özel İdaresi'nin de kapatılmasıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne geçti. Bunun üzerine yenilenen kira sözleşmesi gereği içki satışı ve servisi yasağı uygulamaya konuldu. Gönüllü mimarlar yardımıyla restore edilen, merkez Akdeniz İlçesi Cami Şerif Mahallesi'ndeki sergi salonu ve lokal olarak kullanılan binanın girişine, 'Değerli üyelerimiz kulüp lokalimizde içki satış ve servisi yapılmamaktadır' yazılı bir afiş asıldı. Bazı kısımlardan gelen tepkileri değerlendiren kulüp yönetimi, yasak kararını ve gerekçesini tartışmak üzere Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırıp konuyu tartışma kararı aldı.

"SİSYASİ BİR KARAR DEĞİL"

İçel Sanat Kulübü Başkanı Erkan Özaydın ise sözleşmeye aykırı davranıp tarihi binanın kullanım hakkını kaybetmek istemediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Vakıflarla kira sözleşmesi yapıyoruz. Sözleşme gereği de içki satış ve servisinin olmaması gerekiyor. Bu siyasi veya politik bir durum değil, sözleşmede yer alan hukuki bir yaptırım. Vakıflarla yaptığımız kira sözleşmesinde böyle bir madde var ve biz buna uymak zorundayız. İçki satışının yapılmadığına ilişkin uyarıyı, içki talep eden üye veya konuklarla garson arkadaşlar arasında sıkıntı yaşanmaması amacıyla astık. Lokalin olduğu sokakta içkili mekanlar var ve arzu eden oraları kullanabilir."

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title