Haberler

İç Piyasaya 6 Ayda 321 Bin Ton Fındık İndi

Dünya fındık üretim ve ihracatının büyük bölümünü elinde bulunduran Türkiye’de, 2017 sezonun ilk 6 ayında üreticiler tarafından serbest piyasaya 321 bin ton kabuklu fındık indirildiği bildirildi.

Dünya fındık üretim ve ihracatının büyük bölümünü elinde bulunduran Türkiye'de, 2017 sezonun ilk 6 ayında üreticiler tarafından serbest piyasaya 321 bin ton kabuklu fındık indirildiği bildirildi.

Ordu Ticaret Borsası (OTB), fındık üretimi yapılan 15 ildeki ticaret borsalarının "müstahsilden tacire satış" rakamlarını açıkladı. Borsanın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, üreticiden tüccara en fazla fındık satışı Sakarya'da gerçekleşti. Sakarya'da üreticiler tarafından piyasaya 6 ayda toplam 90 ton 342 kilogram kabuklu fındık satışı gerçekleştirilirken, Sakarya'yı 63 ton 861 kilogram ile Ordu, 43 ton 891 kilogram ile Düzce izledi.

Diğer il ve ilçelerde üreticiler tarafından pazara indirilen fındık miktarı ise şöyle: "Trabzon 31 bin ton, Giresun 31 bin ton, Çarşamba 22 bin ton, Ünye 9 bin ton, Akyazı 8.5 bin ton, Fatsa 8 bin ton, Samsun 8 bin ton, Terme 2,6 bin ton, Rize 1,3 bin ton, Kastamonu 486 ton, Bafra 16 ton, İstanbul 214 ton"

Öte yandan en fazla fındık Ekim ayında piyasaya indi. Açıklanan rakamlara göre, sezon başlangıcı olan Ağustos ayında 40 bin ton, Eylül ayında yaklaşık 80 bin ton, Ekim ayında 84 bin ton, Kasım ayında yaklaşık 49 bin ton, Aralık ayında 43,5 bin ton ve Ocak ayında ise 25 bin ton piyasaya indi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Sakarya Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title