Haberler

İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Toplantısı

* İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, "İç güvenlik reform paketimizin içerisinde yer aldığını defalarca belirttiğimiz iç güvenliğin gözetimi yasası çıkarılmasını da hedeflemekteyiz.

* İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk,

"İç güvenlik reform paketimizin içerisinde yer aldığını defalarca belirttiğimiz iç güvenliğin gözetimi yasası çıkarılmasını da hedeflemekteyiz. Meclisimizin gündemi yoğun ancak bu yasayı 2015 içerisinde çıkarmayı planlamaktayız"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İstanbul / DHA

Avrupa Birliği tarafından finanse edilerek, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) teknik desteği ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 'İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında 2. Bölgesel Konferans İstanbul'da yapıldı.

Konferansa İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İller İdaresi Genel Müdürü Ali Fidan ile projede görevli İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra iç güvenlikte uzman yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

"YEREL GÜVENLİK KURULU OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ"

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Sebahattin Öztürk, projenin ikinci ve üçüncü fazında neler yapılacağı ile ilgili bilgiler verdi. Öztürk, "Projenin ikinci fazı, Mart ayında tamamlanacaktır. Proje boyunca elde ettiğimiz kazanımları yaygınlaştırmak amacıyla 2015 yılı çerçevesinde 3. faza başlamak için gerekli girişimlerde bulunmaktayız. 3. fazda daha çok önleme ve yerel güvenlik kurulu oluşturmayı

hedefliyoruz. Bu kurulların tespitlerinden hareketle bakanlığımızın iç güvenlik stratejilerini vatandaşlarımızın yerele güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda incelemeye yönelik çalışmalar yapılacaktır. Hem 3. fazın yerel anlamda güçlendirilmesini sağlamak hem de bunun uygulaması olan iç güvenlik reform paketimizin içerisinde yer aldığını defalarca belirttiğimiz iç güvenliğin gözetimi yasası çıkarılmasını da hedeflemekteyiz. Bu, daha çok 2. ve 3. faz içerisinde yer alacak. Meclisimizin gündemi yoğun ancak bu yasayı 2015 içerisinde çıkarmayı planlamaktayız" dedi.

Projenin Teknik Danışmanlığını yürüten Prof. Dr. Sebastian Roche, konferansın amacıyla ilgili bir konuşma yaparken, Avrupa Kent Güvenliği Forumu'nun Temsilcisi Carla Napolano ise proje ile ilgili olarak görüşlerini paylaştı.

ÇALIŞMA TOPLANTILARI YAPILACAK

Öte yandan açılış konuşmalarının ardından konferans, öğleden sonra eş zamanlı olarak yapılacak yuvarlak masa toplantılarında 'kolluk kuvvetleri-vatandaş ilişkilerinin iyileştirilmesinin yolları', 'Sivil idarecilerin bakışıyla kolluk kuvvetleri-vatandaş ilişkilerinin iyileştirilmesi yolları' ve 'Yerelde paydaşlık yaklaşımı yöntemiyle ortaklaşa çalışmayı iyileştirmenin yolları' konularının ele alınmasıyla devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Sebahattin Öztürk Avrupa Birliği İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title