Haberler

İç Güvenlik Paketi

Mardin'de KESK'e bağlı sendika üyeleri TBMM'de görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi'ni basın açıklamasıyla protesto etti.

Mardin'de KESK'e bağlı sendika üyeleri TBMM'de görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi'ni basın açıklamasıyla protesto etti.

KESK Mardin Şubesi önünde toplanan grup, Karayolları Parkına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından grup adına basın açıklamasını okuyan KESK dönem sözcüsü Ufuk Altıntaş, İç Güvenlik Paketin'in halkın toplantı, gösteri ve muhalefet etme hakkını ortadan kaldırdığını ileri sürdü.

Altıntaş, "Tasarı çok açık şekilde yükselen toplumsal muhalefete, sendikal örgütlenmelere, hükümet protestolarına ve Kürt halkının temel hak ve özgürlükleri için yürüttüğü mücadeleye saldırı amacı gütmektedir" dedi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de belediyesi başkanı Sara Kaya'nın da olduğu grup, KESK binası önünde bir araya geldi.

Barış Parkına yürüyen grup adına açıklama yapan KESK bileşenleri platformu sözcüsü Kadri Baysal, İç Güvenlik Paketi'nin "Sıkıyönetim yasası" olduğunu savundu.

Bir süre oturma eylemi yapan grup olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Altıntaş Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title