Haberler

İç Güvenlik Paketi

CHP'li Balbay: "Başbakan sayıklıyor.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İç Güvenlik Paketi'nin toplum vicdanında kabul görmesinin imkansız olduğunu ifade ederek, "Başbakan sayıklıyor. Yasanın ne getirdiğinin, ne götürdüğünün farkında değil" dedi.

Balbay, İzmir'de polis tarafından öldürülen Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun ve Gezi Parkı protestoları sırasında gaz fişeğiyle bir gözünü kaybeden belediye temizlik işçisi Muharrem Dalsüren ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nda 2007'de yapılan değişiklikle polise kendi öngörüsüyle silah kullanma yetkisi verildiğini anlatan Balbay, o dönemden bugüne kadar 183 kişinin polisin kendi takdiriyle ateş etmesi sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

İç Güvenlik Paketi ile polisin yetkisinin daha da ileriye götürüldüğünü belirten Balbay, "Polise de yazık. Herkesin bu yetkiyi sağlıklı değerlendirme psikolojisi olamaz" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yasanın çıkacağını vurguladığını anımsatan Balbay, "Başbakan sayıklıyor. Yasanın ne getirdiğinin, ne götürdüğünün farkında değil" dedi.

Balbay, paketin toplum vicdanında kabul görmesinin imkansız olduğunu savunarak, "Türkiye'de herkesten terörist üretiyorlar. Şimdi her şeyden terör üretecekler, taştan, sopadan kalem kağıda kadar her şey terör malzemesi olacak" ifadelerini kullandı.

Tasarının önümüzdeki hafta Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacağını dile getiren Balbay, "30 görmeyen gözü görsünler diye Meclis'e getireceğiz, 'bunların hangisi size molotof attı' diye soracağız" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Balbay İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title