Haberler

İç Fındık İhracatı 2014 Yılında 2.3 Milyar Dolar ile Rekor Kırdı

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, geçen yıl Türkiye'de 253 bin ton iç fındık ihraç edilerek karşılığında 2.3 milyar  dolar döviz sağlandığını söyledi.

Türkiye'nin fındık ihracatının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Kahraman, "Bir önceki yıla göre yüzde 16 artış ile ulaştığımız 2.3 milyar dolar fındık ihracatında rekordur" dedi ve şöyle konuştu:

"Bugün Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 400 bin aile tarafından ve Hopa'dan başlayıp da İstanbul'a kadar oldukça büyük bir coğrafik bölgede fındık yetiştiriliyor. Karadeniz'in sarp arazilerinde doğaya inat yapılan bu üretimle, dünyanın en kaliteli ürünü sağlanıyor. Fındık tarımıyla iştigal eden çiftçilerimiz, geçimlerini bu üründen sağlarken, ticaret ve sanayi aşamasında da yine istihdam yaratılmakta, ürün çeşitliliği sayesinde katma değer kazandırılıyor. Fındık, üretiminden ticaretine kadar her aşamada bu ülkeye hep ve çok kazandırmıştır, kazandırmaya da devam etmektedir. Fındıkla ilgili üretim ve ticaret alanındaki bu türden olumlu veriler bizlerin heyecanını katlamakta ve daha bir şevkle işimize sarılmamızı sağlamaktadır. 2 milyar 314 milyon dolarlık ihracat rekoruna imza atan sanayici ve ihracatçılarımızın bu başarısının yok sayılması mümkün değildir."

Ordu'da yüzde 50 randımanlı kabukluğu fındığın kilogramı ise serbest piyasada 15 TL'den işlem görüyor. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Hopa Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title