Haberler

"İç Çatışmalarda Kız Çocukların Kullanılmasından Rahatsızız"

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Epözdemir: "Suriye'deki kız çocukların iç savaşta kimyasal bombayla hayatının sonlandırılmasından, Mısır da askeri dikta tarafından Esma'nın katledilmesinden ve iç çatışmalarda kız çocukların kullanılmasından rahatsızız"

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Leyla Ekmen Epözdemir, Suriye'deki kız çocukların iç savaşta kimyasal bombayla hayatını kaybetmesinden, Mısır'da askeri dikta tarafından Esma'nın katledilmesinden ve iç çatışmalarda kız çocukların kullanılmasından rahatsız olduklarını kaydetti.

Epözdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye, Kanada ve Peru'nun önerisi, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelerinin kabulüyle 11 Ekim'in "Kız Çocukları Günü" olarak kutlandığını bildirdi.

11 Ekim'in dünyadaki kız coçuklarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözüm bulmak amacıyla "Kız Çocukları Günü" olarak kutlandığına işaret eden Epözdemir, "Kız çocuklarımızın yaşadığı sorunların altında ezilmeye devam ediyoruz. Suriye'deki kız çocukların iç savaşta kimyasal bombayla hayatının sonlandırılmasından, Mısır da askeri dikta tarafından Esma'nın katledilmesinden ve iç çatışmalarda kız çocukların kullanılmasından rahatsızız" ifadesini kullandı.

Epözdemir, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kız çocuklarının cinsel istismar ve tecavüz mağduru olmasından, fiziksel, ruhsal ve cinsel defermasyonuna yol açan kız çocuğu evliliklerinden, eğitim hakkından yeterince yararlanamamasından, inancının gereği başörtüsü nedeniyle üniformalı meslek idealinin yoksunluğundan, cinsel istismar vakalarında mahkemelerde adli yargılanma sürecinde  çocuklarımızın tekrar tekrar mağdur edilmesinden, önleyici ve rehabilite edici tetbirlerin alınmamasından, risk altında olan kız çocuklarımız için koruyucu ve önleyici tetbirler alınmasının eksikliğinden, rahatsız olduğumuzu söylüyoruz."

Epözdemir, kız çocukların hak ihlallerinin takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title