Haberler

İç Anadolu'nun Sosyal Yaşam Merkezi; Anadolu Harikalar Diyarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin ve bölgenin sosyo kültürel yaşamına hizmet etmesi amacıyla 250 milyon lira harcanarak yaptırılan Anadolu Harikalar Diyarı, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük sosyal yaşam merkezi olmasının yanı sıra Türkiye'nin de en büyük tematik parkı Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki 33 bin metrekarelik yapay gölde aynı anda 14 kişi su kayağı yapabiliyor.

MUSA ÖZYÜREK - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 250 milyon lira harcanarak yaptırılan Anadolu Harikalar Diyarı, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük sosyal yaşam merkezi olmasının yanı sıra Türkiye'nin de en büyük tematik parkı olma özelliğine sahip.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin şehrin alt ve üst yapı sorunlarını çözdükten sonra kentte ve bölge illerde yaşayan vatandaşların sosyo kültürel yaşantısına katkı sağlayacak farklı projeleri hayata geçirmeye başladığını söyledi.

Bu doğrultuda içerisinde vatandaşların sportif etkinlikler yapabileceği alanların yanı sıra dinlenebilecekleri, aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebilecekleri, toplu organizasyonlar yapabilecekleri ve doğayla, yaban hayatıyla iç içe olabilecekleri tesislerin bulunduğu Anadolu Harikalar Diyarı Projesi'nin hayata geçirildiğini ifade eden Üstünel, şunları kaydetti:

"Anadolu Harikalar Diyarı, Shining Star adıyla uluslararası fuar organizasyonu şirketi tarafından 24 ülkenin bünyesindeki tematik parkların yarıştığı bir yarışmada birinciliği elde etti. Burası 700 bin metrekarelik alanla Türkiye'nin en büyük tematik parkı olmasının yanı sıra İç Anadolu Bölgesi'nin de en önemli sosyal yaşam merkezi haline geldi. Sadece Kayseri'de yaşayanlar değil Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Niğde gibi illerden özellikle hafta sonları yüzlerce insan burayı ziyaret ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeyle kent merkezindeki ve ilçelerdeki öğrencilerin de Anadolu Harikalar Diyarı'nı gezmesine olanak sağlıyoruz. Öğrencilerin ulaşımları büyükşehir belediyesi tarafından karşılanıyor."

Anadolu Harikalar Diyarı içinde 60 bin metrekare alanda inşa edilen ve 4 farklı medeniyetin temalarının bulunduğu Mazakaland Eğlence Merkezi'nin yer aldığını belirten Üstünel, burasının dünyadaki eğlence merkezleri içindeki en iddialı mekanik aksamların bulunduğu tematik park olduğunu vurguladı.

Su kayağı için İstanbul'dan ziyaretçiler geliyor

Yaklaşık 100 bin metrekarelik alana inşa edilen su kayağı parkının içinde 33 bin metrekarelik yapay göl bulunduğunu ve burada vatandaşların su kayağı yapabildiğini belirten Üstünel, şöyle devam etti:

"Sukaypark hakikaten bölgemizde ve Türkiye'de çok fazla emsali olmayan bir etkinlik. 520 metrelik parkurda aynı anda 14 spor severin su kayağı yapabileceği bir alt yapı söz konusu. Onun dışında profesyonel eğitmenlerimiz var ve 3 kategoride su kayağı yapmak isteyen ve bu konuda hiçbir geçmişi olmayan vatandaşlarımıza havuzda eğitimler verilerek su kayağı yaptırabiliyoruz. Şehir dışından özellikle İstanbul, Mersin, Antalya, Adana gibi illerden su kayağı yapmak için gelen ziyaretçilerimiz oluyor. Yapay gölün ortasında 4 bin metrekarelik alana sahip bir ada bulunuyor. Adaya suyun altından tünelden geçilerek gidiliyor. Adada düğün, nişan, bayi toplantısı gibi toplu organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Yine sahilde son derece şık ve modern kafe ve restoranlar mevcut. Sukayparkın etrafında 830 metre uzunluğunda tartan pist var. Civarda yaşayan vatandaşlar sabah saatlerinde bu pistte sabah sporlarını yapabiliyor. Sonrasında da kafe restoranlarda dinlenme imkanı bulabiliyorlar."

Hafta sonu 45 bin kişinin ziyaret ettiği Hayvanat Bahçesi

180 bin metrekarelik alana inşa edilen hayvanat bahçesinin hafta sonları civar illerden gelen vatandaşlarla birlikte 45 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını ifade eden Üstünel, Hayvanat Bahçesi'nde 176 türden 2 bin 300 hayvanı misafir ettiklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde kent merkezi ve ilçelerdeki bütün ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin Hayvanat Bahçesini gezmesine imkan tanıdıklarını dile getiren Üstünel, "Özellikle son yıllarda apartmanlara sıkışmış, doğal yaşamla veya hayvanlarla vakit geçiremeyen  çocuklarımıza hayvanları yakından tanıma şansı vermeye çalışıyoruz. Oluşturduğumuz mini hayvanat bahçesinde çocukların hayvanlara dokunmalarını, beslenmelerine yardımcı olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun dışında hayvanat bahçesinde binicilik eğitim tesislerimiz var. Eğitimli atlar edindik. Vatandaşlarımız burada binicilik konusundaki sevdalarını bir nebze olsun gideriyorlar. Eğitim alıyorlar. Shetland ve midilli atlarımız var. Çok küçük yaşlardaki çocuklarımız bile atla tanışma imkanına kavuşuyor" şeklinde konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

İç Anadolu Bölgesi Türkiye Kayseri Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title