Haberler

İbrahim Tatlıses Müzesi Yenilendi

Şanlıurfa Belediyesince oluşturulan ve yeni düzenlemelerle genişletilen müze hafta sonu açılacak Belediye Başkanı Fakıbaba: "Tatlıses'in şanına uygun bir müze ortaya çıkardığımız için gurur d...

EŞBER AYAYDIN - Şanlıurfa Belediyesince oluşturulan ve yeni düzenlemelerle genişletilen "İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi" hafta sonu açılacak.

Müziğe dair her ayrıntıya yer verilen müze yaklaşık 2 yıl önce, halk arasında "müziğin kalbinin attığı yer" olarak nitelendirilen ve "Yasin'in Kahvesi" olarak bilinen tarihi bir binada hizmete açıldı. Müzede çok sayıda radyo, plak ve diğer müzik enstrümanlarının yanı sıra Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses, Tenekeci Mahmut, Mukim Tahir, Kazancı Bedih, Nuri Sesigüzel'in mumyası da yer alıyor .

Şanlıurfa Belediyesi de yurt içi ve dışından gelen ziyaretçilerin ilgisini çeken müzede düzenleme çalışması yaptı.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye tarafından restore edilerek oluşturulan ve yaklaşık 2 yıl önce açılan  "İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi"nde düzenleme ve genişletme çalışması yaptıklarını belirtti.

Müzenin mekansal olarak küçük olduğunu Şanlıurfalı sanatçının ismine uygun düşmediğini aktaran Fakıbaba, "Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyordu, kamulaştır yaparak müzeye 4 ev daha ilave ettik. İbrahim beye yakışır bir müze ortaya çıktı. Kendisi bizim ve Şanlıurfa için çok önemli. Tatlıses'in şanına uygun bir müze ortaya çıkardığımız için gurur duyuyoruz" dedi.

Fakıbaba, müzeye yeni alanların eklenmesiyle teşhir ve tanzim kısmının yeniden düzenlendiğini aktardı.

Tatlıses'in gönderdiği kişisel eşyaların da müzede yer alacağını dile getiren Fakıbaba, vatandaşların sanatçıyla ilgili elinde bulunan malzemelerin de müzede sergilenmesi için çalışma yaptıklarını vurguladı.

Fakıbaba, hafta sonu açılışını yapmayı planladıklarını etkinliğe İbrahim Tatlıses'i de davet ettiklerini anlattı.

Yenilenen müzenin açılışını Tatlıses'in yapacağını belirten Fakıbaba, "İbrahim bey sağolsun bizi kırmadı ve tüm eşyalarını göndermeye çalıştı" diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Eşref Fakıbaba İbrahim Tatlıses Şanlıurfa Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title