Haberler

İbrahim Tatlıses'e Saldırı Davasına Başlandı

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 12 kişinin yargılanmasına başlandı.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 12 kişinin yargılanmasına başlandı.

Çağlayan'daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Nazife Erdemir, Nihat Şimşek, Ruhşen Mahmutoğlu, Abdulvahap İş ve Bülent Altun ile tutuksuz sanıklar Emin Birdal, Cengiz Güney ve Coşkun Yıldız hazır bulundu. Müştekiler İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada Mahkeme Başkanı Gökmen Demirci iddianameyi özetleyerek okudu. Ardından davanın bir numaralı sanığı Abdullah Uçmak savunmasının

alınması için sanık kürsüsüne alındı. Başkan Demirci, tutuklu sanık Uçmak için baro tarafından atanan bir avukat bulunduğunu ifade etti. Bunun üzerine Uçmak, "Ben kendimi savunurum" dedi.

Bir şey anlatmak istediğini belirterek sözlerine başlayan Uçmak, yeryüzünde 4 melek olduğunu, bunlardan Azrail'in ise vadesi dolan kulların canını almakla görevli olduğunu belirtti. Bunun üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Demirci, "Dini konuları vaaza dönüştürmeyelim. Bunların konumuzla ilgisi yok" diyerek Uçmak'ı uyardı.

Uçmak ise, "Var efendim. Savcı Bey saçma sapan bir iddianame hazırlamış, şerefsiz bir terörist olarak yargılanıyorum. 12 aydır bu ülkeyi şerefsiz köpek bir İbrahim Tatlıses yönetiyor" deyince, Demirci "Burası kimseye hakaret etme yeri değildir. Adaba uygun şekilde konuş" diye uyardı. Uçmak küfürlü sözlerine devam edince duruşmaya ara verildi. Aranın ardından Mahkeme Başkanı Gökmen Demirci, Abdullah Uçmak'ın bugünkü duruşmadan men edildiğini açıkladı. Daha sonra tutuklu sanık Ersin Altun'un savunmasının

alınmasına geçildi.

Öte yandan, duruşma nedeniyle adliye içinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşma salonunun bulunduğu kata asansörlerin iniş ve çıkışları iptal edilirken, salona gidilebilen merdivenlere de giriş yasaklandı. Duruşma sırasında da jandarma ekipleri sanıklar ile izleyiciler arasında adeta etten duvar ördü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Tatlıses Abdullah Uçmak Bülent Altun İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title