Haberler

2 Askerin Şehit Düştüğü Helikopteri PKK mı Düşürdü? Saray'dan Açıklama Geldi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "TSK helikopterini PKK mı düşürdü?" sorusuna, "İnceleme ve soruşturma tamamlanmış değil. Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yapacak" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısında konuştu. Kalın, bir gazetecinin iki pilotun şehit olduğu Hakkari'de düşen Kobra Helikopter ile ilgili soruya yanıt verdi.

TOPU TSK'YA ATTI

TSK'nın olaydan sonraki ilk açıklamasına gönderme yapan Kalın, "İnceleme ve soruşturma tamamlanmış değil. O süreç detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu soruşturma ile ilgili kapsamlı bir açıklama yapılacak Genelkurmay Başkanlığı tarafından. Bu görüntülerle ilgili olarak bir açıklama yapmayı planlıyorlar." dedi.

Sözcü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KIRIM MESELESİ

1944'te başlayan Kırım Tatar sürgününün 72. yılı dolayısıyla, bu süreçte hayatını kaybedenlerin de saygı ve tazimle anıldığını belirten Kalın, Kırım Tatar Türkleri'nin 18 Mayıs 1944 tarihinde, büyük bir sürgüne mahkum edildiğini, ana vatanlarından zorla kopartılmak suretiyle büyük bir sürgüne maruz kaldıklarını hatırlattı.

Söz konusu tarihin, Orta Asya'dan Urallar'a, Sibirya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyaya yayılmak suretiyle büyük bir dramın başlangıcı olduğunu söyleyen Kalın, "Süngü ve silahların gölgesinde yük vagonlarıyla çıkarıldıkları bu meçhul yolculuk neticesinde, maalesef binlerce masum insan, kadın, çoluk, çocuk hayatını kaybetti. Türkiye olarak Kırım Tatarları'nın bu acısını hiçbir zaman unutmadık. Bu acı hatırayı gelecek nesillere unutturmama konusunda kararlıyız." ifadesini kullandı.

"TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇEN BU ETNİK TEMİZLİĞİ KINIYORUZ"

Sürgün nedeniyle yüz binden fazla Kırım Tatarı'nın dünyanın farklı ülkelerinde sürgün hayatı yaşamaya devam ettiğinin altını çizen Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu mezalimin açtığı yaralar hala canlıdır, diridir. Kırım Tatar sürgününden 70 yıl sonra, Kırım'ın gayri meşru bir şekilde ilhak edilmesiyle bu yaralar tekrar canlanmış, tazelenmiştir. Bu süreç içerisinde biz, Kırım Tatarları'nın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırım Tatar Meclisi'nin de faaliyetlerinin, düzmece bir dava ile sonlandırılması ve adeta illegal bir yapılanma gibi muamele görmesini de kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Tarihe kara bir leke olarak geçen bu etnik temizliği kınıyor, sürgün sırasında ebediyete intikal eden bütün Kırım Tatarları soydaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz."

"BÜTÜN BEŞİKTAŞ CAMİASINA HAYIRLI OLSUN"

Beşiktaş'ı şampiyonluğundan dolayı kutlayan Kalın, "Bütün Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ZİRVENİN AÇILIŞINI 23 MAYIS'TA BM GENEL SEKRETERİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

Suriye'den Filistin'e dünyanın çeşitli bölgelerinde 60 milyona yakın insanın çatışma ve şiddet ortamda bulunduğunun altını çizen Kalın, bu sorunların İstanbul'da yapılacak Dünya İnsani Zirvesi'nde masaya yatırılacağını söyledi. Kalın, insani yardım konusunun sınırları aşan bir durum konumuna geldiğini belirterek, Türkiye'nin bu zirveye ev sahipliği yapmasının önemine dikkat çekti. Zirvenin açılışı 23 Mayıs'ta BM Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacağını kaydetti.

(DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRI) "BU, ÇOK DAHA BÜYÜK BİR PLANLI İNTİHAR SALDIRISININ ÖNLENMİŞ HALİDİR"

Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili konuşan Kalın, "Terörle mücadelede kararlı bir şekilde adımlar atılıyor. Özellikle Diyarbakır'da yaşanan elim hadise sonrası hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili bir kaç noktanın altını çizmek isterim. Bu, çok daha büyük bir planlı intihar saldırısının önlenmiş halidir. Maalesef 13 vatandaşımızı kaybettik. Çok daha büyük bir patlama olabilirdi Allah korusun. Bu olay bile bölücü örgütün hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. Hala birilerinin bölücü örgüte sesini çıkartamaması ayrıca ibretamiz bir hal alıyor.

"ESAD REJİMİNE SES EDEMEYENLER, CUMHURBAŞKANINI, GENELKURMAY BAŞKANINI, SUÇLAYABİLMEKTEDİR"

Eli kanlı Esad rejimine ses edemeyenler, Türkiye Cumhuriyeti'ni, Cumhurbaşkanını, Genelkurmay Başkanını, askerini suçlayabilmektedir. Bu kadar arsızca saldırı ile de karşı karşıyayız. Bu saldırılar terör saldırıları kadar menfurdur. Alçakça yapılmaktadır. Ortada tek bir delil yokken, Türkiye'nin yabancı teröristlere müsamaha gösterdiğini iddia edenler kendi ülkelerindeki radikal örgüt mensuplarını nasıl başka ülkelere gönderdiğini çıkan haberlerle ortadadır. Bugüne kadar 3 bine yakın IŞİD hedefi vuruldu. 1300'den fazla da IŞİD terör mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Vurulmaya da devam ediyor. Türkiye'yi IŞİD terör örgüt mensupları veya başka örgütlere göz yummakla vs. dile getirmelerinin bu tür iddiaları ortaya atmalarının akılla, vicdanla hiçbir şekilde ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

"DAVUTOĞLU YARIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A VEDA ZİYARETİNDE BULUNACAK"

İbrahim Kalın, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a veda ziyaretinde bulunacağını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Beşiktaş Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title