Haberler

İbrahim Kalın, Akın Öztürk'le İlgili Yargı Kararını Esas Alacaklarını Söyledi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gözaltına alınan Akın Öztürk'le ilgili yargının verdiği kararı esas kabul edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, FETÖ'cü cuntanın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk'le ilgili, "Bununla ilgili farklı bir şey söylemek istemem. Yargının verdiği kararı esas kabul edeceğiz." dedi.

"BUNLARI UZAYDAN GELEN YARATIKLAR DEĞİL FETÖ YAPTI"

Kalın, NTV'de gündemi değerlendirdi. Kalın, kanlı darbe girişimini bastırıldığını belirterek, "Modern dünya tarihinde yaşanan ender olaylardan biridir. Bu asil millet elinde bayrakla, imanı ile inancı ile bu darbeyi püstürttü. O gece yaşananları asla unutmadık, unutturmayacağız. Bu yüzden 15 Temmuz demokrasi ve şehitleri anma günü ilan edildi. O gece çok karanlık bir şekilde başlayan o gece sabaha karşı bir aydınlık olarak tarihimize geçti. Bazen içeriden dışarıdan gelen teptiler oluyor. Darbeciler hakkında bazı insanlar susuyorlar. Türk hükümetinin yaptıkları doğru mu diyerek tartışmayı başka bir zemine çekme çabası. Darbeyi kınayıp, bunlar hakkında hiçbir şey söylenmemesi kabul edilemez. Bu darbeyi planlayanlar, yapanlar, sivil halka ateş açanlar ve bomba atanlar yaptı. Bunları uzaydan gelen yaratıklar yapmadı. Bunları FETÖ yaptı. Bunların üzerine hukuk kuralları çerçevesinde üzerinde gidilecek" dedi.

1200 TANE ER SERBEST BIRAKILDI

Suça bulaşmış olanlar tespit etmek için ciddi bir çalışma yapıldığını kaydeden Kalın, "Bunlar telefon konuşmaları, kamera kayıtları ve yazışmalardan ortaya çıkıyor. Nitekim 1200 tane er serbest bırakıldı. Suça karışmamış olanların endişe duymasına gerek yok" dedi.

"YARGININ VERDİĞİ KARARI ESAS KABUL EDECEĞİZ"

Akın Öztürk'ün gözaltıtına alınmasıyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirten Kalın, "Bununla ilgili farklı bir şey söylemek istemem. Yargının verdiği kararı esas kabul edeceğiz. 15 Temmuz gecesi birçok şey yaşandı. Cumhurbaşkanı da bunu açıkladı. Olaydan daha sonra haberi olduğu. Bütün fotoğrafın görünmesi zaman aldı ama belli bir harektliliğin yaşandığı konusunda istihbarat harekete geçiyor. Bütün bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar tamamlanınca tablo ortaya çıkacak. Gecikme olduğu açık, o anda olayın boyutu kavranamamış olabilir. Elbette detayları ortaya çıkartacağız, raporlanacak ve gerekli adımlar atılacak. Burada bu sorgulamayı yaparken o gün bir kanlı darbe girişiminin FETÖ ve destekçileri tarafından yapıldığının altını çizmekte fayda var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title