Haberler

İbrahim'den Nuh'a Urfa-cizre Bisiklet Turu" Cizre'de Sona Erdi

Şanlıurfa'dan Nevruz kutlamaları kapsamında "İbrahim'den Nuh'a Urfa- Cizre Bisiklet Turu"na katılan bisikletçiler Şırnak'ın Cizre ilçesine ulaştı.

Türkiye'yi Pedallıyorum Bisiklet Grubu ile Batman Turizm Derneği'nin Nevruz kutlamaları kapsamında organize ettiği "İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu"na katılan 10 bisikletçinin Balıklıgöl'den başladıkları tur Cizre'de Nuh Peygamber Türbesi'nin bulunduğu Nuh Nebi Camisi'nde sona erdi. Bisikletçiler Şırnak Barosu Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Batman Turizm Derneği Başkanı Emin Bulut, " Türkiye'yi Pedallıyorum Bisikletçiler Grubu Lideri Cengiz Yargıç ile birlikte dört beş ay yapmış olduğumuz proje kapsamında "İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre'ye Barış için Pedal çeviriyorum sloganı ile yola çıktık. Mezopotamya'da Peygamberlerin atası olan İbrahim ve İnsanlığın ikinci atası olan Nuh Peygamberin yolunda ve onların misyonuyla, onların çizmiş olduğu bu yolda, bu nevruz haftasında duaların şekillendiği insanlığın yeniden yeşerdiği böyle anlamlı bir haftada bizlerde barışa, kardeşliğe insanlığın bütünleşmesine bir adım ve bir pedal olsun diye böyle bir etkinlik yapma gereği duyduk.17 Mart'ta Şanlıurfa'da Balıklı göl'de Hz. İbrahim'in makamından Hz. Nuh'un makamına doğru yol aldık. Biz inanıyoruz ki içimizde Çerkez, Arnavut, Kürt, Türk, Arap, Acem, Laz. Her ilden her dinden, her kültürden aktivistlerin olduğu. Yedi bölgeden yedi insanın ve 15 kişi ile başladığımız ve 10 kişi ile bitirdiğimiz turumuzun ikinci adımı olan Cizre'de Melaye Cizirinin, Melaye Ahmedi'nin, Mem U Zin'in topraklarında insanlığın aşkına ve insanlığın yoluna bir taş koymak. Barış için bir pedal çevirmek misyonu ile bu turumuzu bu mübarek yer olan Nuh'un vatanında sona erdirdik. Bu projemizde bize destek olan bütün kurum ve kuruluşlara, bölge halkına. Urfa'ya. Urfa'dan Cizre'ye. Batman'dan Hasankeyf'e. Diyarbakır'dan Mardin'e. İstanbul'dan Ankara'ya. Yozgat'tan Kastamonu'ya. Giresun'dan Ordu'ya. Ordu'dan Trabzon'a ve bize eşlik eden bütün dostlara yürekten ve gönülden teşekkür ve selamlarımızı sunuyoruz" dedi.

17 Mart'ta Şanlıurfa'dan yola çıktıklarını belirten Türkiye'yi Pedallıyorum Bisikletçiler Grubu Lideri Cengiz Yargıç, "Bu turumuza, Karadeniz'den, İstanbul'dan, Ankara'dan arkadaşlarımız katıldılar. Bu turdaki amacımız yarış değil bölge Halkı ile birlikte olmaktı ve bunu da yolda gördük. Biz yol boyunca adım başı insanlarla oturup çay içtik bölge insanı ile birlikte oturup yemek yedik. Buradan da şu mesajı vermek istiyorum. Bu bölgede aslında güvenlik önlemi diye bir hiçbir sorun yoktur. Bu kutsal yerlerin olduğu bu bölgede bu tarz turizm turları ile gündeme gelmeli. Bununda ilk örneğini bizler verdik. Bisikletle bu yolları aştık. Özellikle de Nevruz döneminde bunu yaptık. Baharın gelişi ile birlikte insanlık barışına pedal çevirdik. Bu anlamda da umarım bizim bir katkımız olmuştur. Biz hem bisikletçi, hem bir doğasever ve tarihi sever kişileri de buraya davet ediyoruz ve gelip buraları görsünler. Çünkü buranın halkı cana yakınlar ve bizlere kapılarını açtılar. Bundan dolayı diğer bölgelerdeki insanları da buralara davet ediyor ve böyle bir turizm başlasın diyorum" şeklinde konuştu.

Şırnak Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nurullah Unan ise, "Biz özellikle yarınki nevruz öncesi Cizre'deki bu buluşmanın çok tarihi, anlamlı ve manidar olduğunu düşünüyoruz. Gelen grubun içerisinde Çerkez, Arnavut, Arap, Türk, Kürt gibi farklı grup ve farklı milletlerden insanlar vardı. Bu buluşmanın önemli olduğu kanaatindeyiz. Coğrafyaları, kültürleri aşan bir buluşmaya tanıklık etmek babında da çok önemsiyoruz. Yarın nevruz öncesinde de buluşmanın hayırlı olmasını diler, bütün halkların nevruzunu kutlarız" dedi.

Cengiz Yargıç, tur sonunda yol boyunca kullandıkları bir bisikleti Muhammed Emir Unan adlı gence hediye etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hz İbrahim Türkiye Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title