Haberler

İbrahim Aydemir, Korkut'un Projelerine Hayran Kaldı: "Üç Kümbetler Şahaser"

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, makamında ziyaret ettiği Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un yürüttüğü projelerine hayran kaldığını belirtti.

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, makamında ziyaret ettiği Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un yürüttüğü projelerine hayran kaldığını belirtti. Tarihi eserlerin çevresinin açılması ve kentsel dönüşüm ve yapım projelerini yerinde görmek isteyen Aydemir, "Yakutiye Belediye Başkanımız mimar, bu özelliğini gerçekten konuşturmuş. Erzurum'un geleceği bu eserlerde olacaktır" dedi. Ali Korkut, bütün çırpınışının Erzurum'un geleceği için olduğu ifade ederek " Erzurum'a güzel bir eser kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. Memleketimin güzelleşmesi benim için büyük ödül" dedi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Ali Korkut, projeler üzerinden İbrahim Aydemir'e yürüttüğü kentsel dönüşüm ve tarihi eserlerin çevresinin açılmasıyla ilgili olarak bilgilendirdi. Murat Paşa Camii ve çevresi meydan ve çevre düzenlemesi projesi, Üç Kümbetler, Hacıcuma - Taş Mescit - Kadana kentsel dönüşüm projesi, yapım sürecinde bulunan Yeşil Yakutiye Dönüşüm Projesiyle ilgili bilgileri alan Aydemir'e projeler sahada gösterildi.

Üç Kümbetler şaheser

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Milletvekili İbrahim Aydemir'e önce Üç Kümbetler alanını gezdirdi. 150 dönüm büyüklüğünde tarihi eserler ve projede yer alması hedeflenen yapıları yerinde anlatılınca İbrahim Aydemir, hayranlığını gizlemedi. Aydemir, "Proje Erzurum için gelecek ifade ediyor. Biran önce tamamlanmasını, bitmiş görünümünü merak ediyorum" dedi. Yakutiye Belediyesi'nin 46 dönüm alanda yapımı süren, 30 dönüm büyüklüğünde yeşil alanı ve yaşam alanlarıyla bölgenin en önemli kentsel yapım projesi Yeşil Yakutiye'yi de gezen İbrahim Aydemir, yaşam alanlarının büyüklüğü ve yeşile önem veren anlayışıyla Yeşil Yakutiye'de güzel bir projeyle karşılaştığını ifade etti.

Hacıcuma marka olacak

120 bin metrekare alandan oluşan ve Aşağı HAbibefendi, Narmanlı, Kadana, Taş Mescit ve Hacıcuma mahallelerini içerisine alan Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projesi de Aydemir'in dikkatini çekti. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Hacıcuma olarak adlandırdığımız proje, çok katlı olmayan, alçak ve yüksek katlardan oluşacak. Şehrin görünümüne, kültürel dokusuna aykırılık taşımayacak bir anlayış ortaya koyacağız" dedi. İbrahim Aydemir, bu anlayışın mimar anlayışı olduğunu hatırlatarak "Ali Korkut'un mimar olmasının önemi burada ortaya çıkıyor. Gezdiğimiz projeler, yaptıkları ile gerçekten doğru bir anlayışı ortaya koymuştur. Ak Partili belediyelerin farkını ortaya koyan ayrı ayrı projelerden dolayı Ali Korkut'u kutluyorum" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir Ali Korkut Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title