Haberler

İbo'nun Tahtına Hemşehrisi Oturacak

Güncelleme:

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in Diyarbakır'da kapanan 'Tatlıses Lahmacun'un yerine yine hemşehrisi Kavas Deveci tarafından 'Ruha Kebap & Lahmacun Salonu'nu açılıyor.

Diyarbakır'da yıllar önce Şanlıurfalı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in açtığı Tatlıses Lahmacun kısa süre önce kapandı. Tatlıses Lahmacun'un yerine yine İbo'nun hemşehrisi Kavas Deveci, bölgenin geleneksel kebap türleri ve meşhur lahmacunu ile Türk ve dünya mutfaklarını aynı yerde bir araya getirdiği 'Ruha Kebap & Lahmacun Salonu'nu yarın açacak.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde en meşhur damak ustalarının yetiştiği Diyarbakır ve Şanlıurfa'da görsel ve lezzet anlamında günden güne önemli gelişmeler kaydediliyor.


Mekan Yeniden Dizayn Edildi

Diyarbakır'da 90'lı yılların sonunda bizzat Şanlıurfalı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in kentin en işlek caddelerinden biri olan Gevran caddesinde açtığı 'Tatlıses Lahmacun' uzun ticari hayatının ardından geçtiğimiz günlerde el değiştirdi. Şanlıurfalı ünlü Düğerli aşiretinin mensubu olan Kavas Deveci tarafından binlerce TL harcanarak yeniden dizayn edildi.

Deveci, Dünyaca ünlü Diyarbakır ve Urfalı ustaları getirdi


Şanlıurfa'nın eski ismi olan Ruha ismi verilen ve modern bir hava kazandırılan mekana, işletmeci Kavas Deveci tarafından, Diyarbakır ve Şanlıurfalı dünyaca ünlü kebap ve lahmacun ustaları getirtildi. Özellikle kebap ve lahmacunda kullanılmak üzere Şanlıurfa'da sırf bu iş için özel isot üretiliyor. Mekanın özel yemekleri arasında 'Katlı Kebap' ve 'Ruha Kebap, Ruha Lahmacun ve Ruha Special' bulunuyor. Ayrıca, iki çeşit lahmacunun bulunacağı mekanda, lahmacunda en iyisi olacaklarını kısa sürede ispata gidecekler.


Mutfak ekibi10 numara

Bölgeden başlayarak dünya yemeklerine tamamında iddialı olduklarını anlatan işletmeci Kavas Deveci, bunun için birçok kişiyi aracı yaparak ünlü ustaları getirdiğini belirterek, "Çok kaliteli bir mutfak ekibi kurdum. Ustamız, İstanbul'da ilk lahmacun fırınını açan Mehmet Çolak ve Ziya Şarkın dünyaca meşhur ustası Hasan ustanın yanında pişen, yurt içi ve dışında birçok ünlü sofraların hazırlanmasına ustalık eden Diyarbakırlı Rıza usta önderlik ediyor. Yine Diyarbakır'da yetişen meşhur kebapçı ustaları ve Şanlıurfa'da lahmacun ustalarının en iyilerini bir araya getirdim" dedi.


"Bir kez tadan, yeniden tatmak için bir an önce acıkmak isteyecek"


Ciğerde de oldukça iddialı olduklarını anlatan Deveci asıl meselelerinin günden güne özünü kaybeden lezzetler olduğunu ifada ederek, "Dikkat ederseniz artık lahmacunlar gerçek lahmacun değil, kebaplar gerçek kebap değil, ciğer bile gerçek ciğer değil. Yani eski tat ve lezzet yok neden çünkü özünden uzaklaşıldı. Kebap ve lahmacun kültürü özünde olanlar uzaklaştı. Biz bunu yeniden özünü çekeceğiz ve insanlar o lezzetin tadına varacak. Bir kez gelip bu lezzetleri tadan, bir an önce yeniden acıkmak ve yeniden gelmek için can atacak" diye konuştu.


Burada yok yok, hangi mutfağı ararsanız mevcut


Söz konusu tanıdık ve bildik yemeklerden bağımsız lezzetlerin yanı sıra Chefs Hause konseptiyle İtalyan ve Fransız mutfağı başta olmak üzere, Meksika usulü dünya mutfaklarından örnekler. Sınırsız fast food seçenekleri, Et ve tavuk döner, tereyağında kızartılmış ekmekli İskenderi, pilav üstü döneri, tandırı, Diyarbakır'da ilk olan Kumpir ile 60'a yakın farklı yemeği Diyarbakırlıların hizmetine sunuyor.


Bostana Salata bir harika


Salatalar özenle hazırlanıyor. Sırf salatalar için 3 mezeci görev yapıyor. Meşhur Bostana Salata Diyarbakırlıların beğenisine sunulacak. Bostana için işletmeci Deveci, "Bostana hakikaten müthiş bir salatadır. Diyarbakır'da da benzeri var buna ezme diyorlar ancak ezme tamamen makine sayesinde yapılan ve tamamen ezilen bir salata oluyor. Bostana ise bıçak ile yapılan ve çok küçük ancak ezilmenin söz konusu olmadığı damakta müthiş tat bırakan bir salatadır. Salatada da özellikle meze ekibimin lezzetine çok güveniyorum ve çok iddialı odlumuzu ifade ediyorum" dedi.


"Mekanda Kalite ve Hijyen Olmazsa Olmaz"


Salon şefliğini ise İzmir'de yetişen ve bu işin profesyonellerinden olan Mehmet Tutmak yapıyor. Tutak'ın kendisinin kurduğu ekibi, salon hizmete girmeden bir ay önce sıkı bir eğitimden geçirdi. Temizlik, titizlik ve nezaketten ödün verilmeme üzerine kurulu ekibin tertip ve düzeni de yapılan son kontrollerin ardından hizmete başlıyor. "Mekanda kesinlikle kalite şarttır. Yani kaliteli usta, kaliteli ürün, kaliteli malzeme ve olmazsa olmaz hijyen" diyen Deveci, konuyla ilgili tüm personel ile sabah işe başlarken toplantı yaptığını ve herkese bu bilinci aşıladığını ifade ediyor.


"Mırrasız bırakmam"


Mekanda yemeklerin ardından klasikleşen çay veya klasik tatlılar ile birlikte kültürde olan ve yemeklerden sonra hazmı kolaylaştıran, mideyi yumuşatan meşhur Şanlıurfa Mırrası da ikram edilecek.


Mekanın meşhur ustası Rıza Usta ise, mekandaki etlerin kendilerine özel bir çiftlikte üretilen hayvanlardan temin edildiğini belirterek, "Biz müşterilerimiz için en iyi eti seçiyoruz. Kendimiz küçük ve büyükbaş hayvanların en iyi bölgelerinden elde ettiğimiz etleri, özel soslar ve özel isot eşliğinde harmanlıyoruz. Deyim yerinde ise lokum gibi oluyorlar. Bu lezzete Diyarbakır halkımız layıktır. Diyarbakır halkı her şeyin en güzeline layıktır" diye konuştu.


Tüm Diyarbakır halkı 'Ruha'ya davetli


İşletmeci Kavas Deveci tüm Diyarbakır halkını açılışa davet ederek sözlerini noktalıyor. Ruha Kebap & Lahmacun Salonu ve Chefs Hause Diyarbakır'da yarın (14 Haziran) saat 14.00'da yoğun katılım ile açılışı yapılacak.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

İbrahim Tatlıses Diyarbakır Şanlıurfa Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title