Haberler

İBB Şehir Tiyatroları'ndan Oyun Değişikliği

Güncelleme:

Ali Baba ve Kırk Haramiler" yerine "Karagöz Balıkçı" adlı çocuk oyunu sahnelenecektir.

Ali Baba ve Kırk Haramiler" Yerine "Karagöz Balıkçı"

30-31 Mart tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde oynanacak olan Can Doğan'ın yazıp yönettiği Ali Baba ve Kırk Haramiler, adlı çocuk oyununun yerine teknik olumsuzluklar nedeniyle Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu'nun birlikte yazdığı Özgür Atkın'ın yönettiği "Karagöz Balıkçı" adlı çocuk oyunu sahnelenecektir.

Karagöz Balıkçı oyununda, Hacivat, işsiz Karagöz'e balık tutması aklını verir. Kendi yaptığı sandalla denize açılan Karagöz, türlü deniz canlıları ile karşılaşır. Bu karşılaşmaların gölge perdesinde eğlenceli ve fantastik bir şekilde anlatıldığı "Karagöz Balıkçı", Geleneksel Karagöz'ün klasik oyunlarından biri olan "Balık" oyunu temel alınarak; dildeki komiğin görsel karşılıklarıyla yeniden yazıldı. "Karagöz Balıkçı", 7'den 77'ye tüm izleyicileri kendi öz tiyatromuzun temeli ile tanıştırmak için yola çıkıyor.

Dramaturgisini Sinem Özlek'in, gölge tasvir tasarım ve yapımını Özgür Atkın, Zeynep Göktay Dilbaz, Uğur Dilbaz ve Barış Çağatay Çakıroğlu'nun, Müzik ve Şarkı Sözünü Uskan Çelebi'nin yaptığı oyunda; Destan Batmaz/Mehmet Okuroğlu/Uğur Dilbaz/Can Alibeyoğlu rol alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ceren Hacımuratoğlu Can Doğan Kağıthane Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title