Haberler

İBB Meclisi, Büyükada Sahiline Cami Yapımına Vize Verdi

Güncelleme:

Büyükada İskelesi yakınlarında bulunan alana cami yapılmasına karşı Adalar Belediyesi ve Mimarlar Odası'nın yaptığı itirazı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi reddetti.

Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin Büyükada İskelesi yakınlarında bulunan alana cami yapılmaması için yaptığı itirazı, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi oy çokluğu ile reddetti. İBB Meclisi geçen yıl İstanbul Müftülüğü'nün isteği üzerine yaptığı plan değişikliği ile ticaret ve konut alanında kalan araziyi dini tesis alanına çevirmişti.

İTİRAZ MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ

Büyükada İskelesi'nin yakınında yer alan eski TEDAŞ binasının bulunduğu 465 metrekarelik alana yapılması planlanan cami için yapılan itirazlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis gündemine taşındı. 1/5000 ölçekli planlarda konut ve ticaret alanı olarak belirlenen arazinin, 'dini tesis alanına' alınması talebi Mayıs 2014'te İBB meclisinde görüşülmüş, karar oyçokluğu ile alınmıştı.

CHP'Lİ BELEDİYE "7 CAMİ, 33 DİNİ TESİS ALANI VAR; İHTİYAÇ YOK" DEDİ

CHP'li Adalar Belediyesi Adalar'da 8 adet manastır, 16 adet kilise, 2 adet sinagog ve 7 adet cami olmak üzere toplam 33 adet dini tesis alanı bulunduğunu, yeni bir camiye ihtiyaç olmadığını belirterek plan değişikliğine itiraz etti. Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği de planın şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu belirterek plan değişikliğine itiraz etti. İBB Meclisi, Büyükada İskelesi'nin yakınlarında bulunan alana cami yapılmasına yönelik yapılan itirazı oy çokluğu ile reddetti.

"YAPILACAK CAMİ YEME-İÇME MEKANLARINA YAKIN"

Caminin 1/5000 planlarda yer almadığını ancak plan tadilatıyla yeniden gündeme getirildiğini belirten CHP'li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, "Çeşitli defalar itiraz edildi. Meslek odaları yazdılar. Alan konut ve ticaret alanında bir alan özellikle yeme içme faaliyetlerinin yoğun olduğu bir bölge. Adalarda dini tesis alanlarının yeterli olduğu teknik incelemelerle de tespit edilmiş ama buna rağmen her sefer önümüze tekrar geliyor" dedi. İlçe belediyesine müdahale edildiğini söyleyen Hacıalioğlu "Adalar halkından böyle bir talep gelmedi. 1/1000 ölçekli planlarda yok. Ama inatla her seferinde bunu geçirilmesi için tekrar tekrar meclise getirilmesini yanlış buluyorum" dedi.

"MÜFTÜLÜĞÜN GÖRÜŞÜNE İTİBAR ETMEK DURUMUNDAYIZ"

AK Parti İmar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal da talebin müftülük tarafından yapıldığına dikkat çekerek "Mimarlar Odası'nın itirazı dini tesis alanının yeterli olduğu yönünde. Ama dini tesis alanıyla ilgili müftülüğün görüşüne daha çok itibar etmek durumundayız. Böyle bir talep var ki böyle bir şey talep ettiler" diye yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalar Belediyesi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (19)

Gözlem:

Camiler boş. . Cami yapan kafa da bir hoş. . .

9
6
yanıtYanıtla
cemilmobilWeb@haberler.com:

Cami yapımına bile itiraz bu nasıl insanlık caminin kime ne zararı var

7
7
yanıtYanıtla
alimobilWeb@haberler.com:

Ora kilise yada sinagog yapilacak olsa kimsenin sesi cikmaz aksine desteklerler cami yapilacak olunca ihtiyac yok

4
9
yanıtYanıtla
adalimobilWeb@haberler.com:

Ben buyukada dogumluyum ve halen oturmaktayim Yeni yapilicak caminin 50 metre ilerisinde zaten baska bir cami daha var o yuzden gereksiz onu yapicaginiza 10 yildir yikilmak uzere olan ve halen ogrenim gorulen orta okulu yapin da alkisliyalim

12
0
yanıtYanıtla
pis millet:

zaten millet camisizlikten kırılıp dökülüyor kendilerini çarpıyorlar yerden yere. . . . her şey kötüye gittimi 2 eüzü bi kulu. . . tamam

8
3
yanıtYanıtla
GundimobilWeb@haberler.com:

Nekadar Allah dusmani varmis bu ulkede ulan yol yakinken tube edin Islama ve Kurrana sarilin Tek kurtulus yol islamdir

5
6
yanıtYanıtla
hedefmobilWeb@haberler.com:

akp genemi camiye sarildi. madem bu kadar muslumanlar somadaki olen insanlarin hakki nerde zubukten ne farkiniz var demezlermi

10
0
yanıtYanıtla
illet:

Camiler bos, adamlar daha hala cami pesinde. Cok dindarlar cok, bildigimiz gibi degil;-)

8
2
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR OSMANLILAR:

geç bile kaldık hayır uğurlu olsun halkımıza türkiyemize

2
8
yanıtYanıtla
NE GARİPmobilWeb@haberler.com:

16 kilise olan yerde 7 cami var diyorsunuz itiraz edenlerin dini meşrebi nedir bilmiyoruz .Hiç olmazsa 8 cami olursa kilise sayısının yarısı olur.Olmaz mi kimliğinde müslüman -islam yazipta itiraz edenler

2
8
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title