Haberler

İbb'den Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), "Destek bizden, başarı sizden" sloganı kapsamında amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), "Destek bizden, başarı sizden" sloganı kapsamında amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağladı.

İBB'nin Cebeci Spor Kompleksi'nde yapılan etkinliğine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Bahattin Ulusan ve Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin amatör sporun ve spor kulüplerinin güçlenmesi ve sporda İstanbul'un elde ettiği başarıların artması hedefiyle 2004 yılından bu yana sürdürdüğü spor malzemesi desteği, bu yıl 6 milyon bahsi geçen 12 yılda ise 30 milyon liraya ulaştı.

Futbol, basketbol ve voleybolun yanı sıra toplam 20 branşta, yüzü aşkın farklı çeşidi kapsayan malzeme yardımı, 39 ilçede faaliyet gösteren spor kulüplerine önümüzdeki hafta başından itibaren yapılacak.

Malzeme dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İBB olarak altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptıklarını ama en önemlisinin geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Sporla ilgili yapılan çalışmaların önemli bir ayağını birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Topbaş, "Maalesef cumartesi günü İstanbul bir terör olayına sahne oldu. Ocaklara ateş düştü, yüreklerimiz dağlandı. 15 Temmuz'da da aynı şeyleri yaşadık. Milletçe karşısında durmayı, birlik olmayı ve ülkenin geleceği ile devletin bekası söz konusu olduğunda bir yürek olmayı gösterdik. Böylece terör emellerine ulaşamadı ve darbe girişimi sonuçlanamadı. Geleceğe yürüyen ve güçlü bir Türkiye oluşturmak için adımlar atan büyük bir devletin bireyleri olarak çalışmaktayız. Yönetimlerde bulunan bizler, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, halkımız, bütün bireyler hep birlikte bu ülkenin geleceğini hazırlamaktayız. Şuna inanıyorum ki yarınlar bugünlerden çok daha iyi olacak. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah bu son olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

Topbaş, konuşmasının ardından amatör sporculara malzeme desteğinin startını verdi ve çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, etkinlikte amatör sporculara çekilişle bisiklet ve tablet hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyespor İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

title