Haberler

İbb'den Amatör Spor Kulüplerine Destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘Destek Bizden Başarı Sizden’ projesi kapsamında amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımına başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 'Destek Bizden Başarı Sizden' projesi kapsamında amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımına başladı.

İBB'nin, 'Destek Bizden Başarı Sizden' projesi kapsamında gerçekleşen amatör spor kulüplerine malzeme desteği dağıtımı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Destek Hizmetleri Başkanı Osman Savaş, Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar'ın katılımıyla Cebeci Spor Tesisleri'nde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen projede, 2016-2017 sezonunda 39 ilçede faaliyet gösteren tüm amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağlanması hedefleniyor. 2004 yılında hayata geçen proje kapsamında, futbol, voleybol, basketbol, hentbol, judo gibi birçok spor dalına toplamda 30 milyon TL değerinde spor malzemesi desteği sağlandı.

Malzeme dağıtımına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sözlerine cumartesi günü yaşanan hain terör saldırısını kınayarak başladı. Topbaş, millet olarak her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğimizi belirterek, "Maalesef cumartesi günü bir terör olayına daha sahne oldu İstanbul. Terörü her zaman lanetledik ve lanetliyoruz. 15 Temmuz'da da aynı şeyleri yaşadık. Ama milletçe bu olaylara karşı durarak ülkemizi en iyi şekilde savunmasını bildik. Biz tarihte büyük destanlar yazmış büyük bir milletin bireyleriyiz. Biz topyekün milletin geleceğini birlikte hazırlamaktayız. Şuna inanıyorum ki; yarınlar bugünlerden daha aydınlıktır. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Bir ulusun gücü yetişmiş insan sayısıdır"

Ülkemizin geleceği olan çocuklara ve gençlere gerekli altyapıyı sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kadir Topbaş, "İstanbul Belediyesi olarak her alanda alt yapılara ciddi yatırımlar yapmaktayız. Ama en önemli yatırım, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Ülkemizin yarınları gençlerdir. Bizler de size hizmet etmenin gururunu yaşamaktayız. Bir ulusun gücü yetişmiş insan sayısıyla ölçülür. Biz de bunun altyapısını hazırlamaya çalışmaktayız. 2004'ten bu yana sporla ilgili yaptığımız yatırımların sayısı 2,5 milyar TL'ye yakındır. Özellikle amatör kulüp ve okul kulüplerimize malzeme dağıtımı konusunda hassasiyet göstermekteyiz. 12 yılda gerçekleştirdiğimiz malzeme yardım tutarı 30 milyon TL'yi bulmuştur. Bugün 39 ilçeden yaklaşık bin spor kulübümüze malzeme yardımı yapmaktayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, durumu müsait olan okullarımızın 180 tanesine kapalı spor salonu yaptık. Şu anda da 20 tane inşaat devam ediyor. Genç nüfusu fazla bir ülke olarak fazla sporcu yetiştiremedik. Ama inşallah bu yatırımlarla daha fazla sporcuya sahip olacağız. Sizler de iyi sporcular olarak, ülkemize ödüller kazandırarak bizleri gururlandıracaksınız" diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmasının ardından Kadir Topbaş, çeşitli okullardan gelen değişik spor dallarındaki öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Spor Haberler

title