Haberler

İBB Cemal Reşit Rey'de "Bağlama Günleri" Başlıyor

Güncelleme:

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, birbirinden değerli bağlama virtüözlerinin, müzisyenlerin ve ünlü bağlama yapım üstatlarının katılacağı "Bağlama Günleri"ni düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu, birbirinden değerli bağlama üstatlarını bir araya getirerek ustalık sınıfları, paneller ve konserlerle dolu önemli bir organizasyona imza atıyor.

"Bağlama Günleri", 23 ve 24 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. "Bağlama Günleri"ne; Yücel Paşmakçı, Erol Parlak, Erdal Erzincan, Güray Hafiftaş, Çetin Akdeniz ve Cengiz Özkan gibi birbirinden değerli bağlama üstatları katılacak.

"Bağlama Günleri" programı, 23 Mart Pazartesi günü 10.00'da Ali Ekber Çiçek, Orhan Gencebay ve Güray Hafiftaş gibi önemli müzisyenlere de üretim yapan bağlama ustası Özbek Uçar'ın eserlerinden oluşan bir sergiyle başlayacak. Program, 12.00'de Bağlama Virtüözü Çetin Akdeniz'in gerçekleştireceği ustalık sınıfıyla devam edecek. Ustalık sınıfından sonra 14.00'te Prof. Dr. Erol Parlak'ın başkanlığında ''Türkiye, Avrupa ve Çevre Kültürlerde Bağlama'' başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Panelde, Prof. Dr. Gülnaz Abdullazade ve Dr. Habil Martin Greve konuşmacı olarak yer alacak. Aynı gün 16.30'da fuaye alanında Elçin Reşidoğlu ve Adem Tosunoğlu'nun vereceği konser gerçekleştirilecek.

CRR'de düzenlenen "Bağlama Günleri"nin ilk günü 20.00'de Türk Halk Müziği'nin yaratıcı saz sanatçısı Cengiz Özkan'ın 'Ustalardan Türküler' başlığıyla vereceği konserle tamamlanacak. Cengiz Özkan, konserde önemli müzik ustalarının eserlerini icra ederek Anadolu'nun zengin türkülerine ruh verecek.

Programın ikinci günü, Güray Hafiftaş'ın vereceği ustalık sınıfı dersiyle devam edecek. Ustalık sınıfından sonra 14.30'da Yücel Paşmakçı'nın yönetiminde toplumsal, kültürel ve simgesel özellikleriyle bağlamanın ele alınacağı bir panel düzenlenecek. Panele, Okan Murat Öztürk ve Erdem Şimşek konuşmacı olarak katılacak. Etkinliğe 16.30'da Ramazan Bağgül ve Erkan Çanakçı'nın fuaye salonunda vereceği konserle devam edilecek.

İki gün boyunca akademik ve müzikal programlarla İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek "Bağlama Günleri", yaşayan en büyük bağlama virtüözlerinden Erdal Erzincan'ın bağlama orkestrasıyla birlikte vereceği eşsiz konserle son bulacak. Erdal Erzincan 24 Mart Salı günü 20.00'de Türk Halk Müziği'nin seçkin eserlerini orkestrasıyla birlikte sunarak dinleyicilere müzik ziyafeti verecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Erdal Erzincan Cengiz Özkan Bağlama Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title