Haberler

Topbaş: Hizmeti Sorgulamadan Oy Vermeyin

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler'de yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım törenine katıldı.

Bahçelievler'de yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletin her şeyi gördüğünü belirterek, 'Şu ana kadar bütün siyasi partilerin söylemleri neydi Sözlerinin arkasında durdular mı Kendi idarelerinde olan Büyükşehir, şehirler ve ilçelerde ne yaptılar Hizmetleri nedir Bunu sorgulamadan sakın oy vermeyin dedi. İBB Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve bazı milletvekillerinin de katılımıyla Şirinevler'de, hizmet ve yatırımların açılış ve toplu tanıtım törenine katıldı.

2014 YILI İTİBARİYLE YATIRIM BÜTÇEMİZ 8.5 MİLYAR

Törende 10 yılda yaptıkları yatırım ve hizmetleri anlatan Topbaş, '10 yılda yapmış olduğumuz yatırımların toplamı 60 milyar (60 katrilyon), devlet yatırımı ölçeğinde bir yatırım. 2014 yılı itibariyle yatırım bütçemiz 8.5 milyar (8.5 katrilyon). 32 milyarı ulaşıma harcamışız. Sayın Sözen 4 kavşak başlamış ikisini bitirebilmiş. Sayın Başbakanımız geldiğinde bitirdi. Biz 286 tane alt geçit ve kavşak yaptık. Tünellerle İstanbul'u birbirlerine bağladık. Metrolarla İstanbul'u yer altından birbirine bağlıyoruz. Metrolar kenti oluyor İstanbul dedi.

İZMİR, ANTALYA, ESKİŞEHİR BU HİZMETLER NİYE ORALARDA OLMAMIŞ

Geçmişte İstanbul'a yeterince hizmet edilmediğini ve artık hizmetin takdir edildiğini belirten Topbaş, 'Demokratik rejimin gereği siyasi partiler seçimlerde tabi ki halktan, sizden yetki istiyorlar. Sizler şu ana kadar bütün siyasi partilerin söylemleri neydi Sözlerinin arkasında durdular mı Kendi idarelerinde olan Büyükşehir, şehirler ve ilçelerde ne yaptılar Hizmetleri nedir Bunu sorgulamadan sakın oy vermeyin. Değerlendirmeyi böyle yapınız. Yani İBB bu kadar yatırım yaparken, İzmir, Antalya, Eskişehir muhalefetin olduğu yerlerde aynı kaynağı almasına rağmen niye bu hizmetler oralarda olmamış. Bunu vatandaş olarak sorgulayınız. Yurttaşlık görevinizi yaparken bu değerlendirmeleri yapınız diye konuştu.

ENGELLİ KOŞUYA ALIŞTIK

Topbaş, yaptıkları hizmetlerin birileri tarafından sürekli engellenmek istendiğini de sözlerine ekleyerek şöyle konuştu 'İstanbul'da 2014 yılı itibariyle 100 bin araçlık otopark yapılım dedik. 4 tane yeni metro hattı dedik. 5 tane havaray. 6 tane teleferik. 1 tane de finiküler hattı dedik ve planlara işledik. Bunu meclisimize getirdik ve geçen hafta CHP'liler aleyhte oy kullandı ve reddetti. Partimizin meclis çoğunluğuyla geçti hamdolsun. Böyle bir ahlak olur mu Ben yapamıyorum onlar da yapamasınlar mantığı ve anlayışı. Demokrasi bir yarıştır. Ne yaptığını ortaya koyarsın. Sözün arkasında ne kadar duruyorsun onu koyarsın. Sözü namus bilip bilmediğini millet değerlendirir yaptıklarına bakar kararını verir. Bizim bugüne kadar yaptığımız hizmetler takdir gördü. Hangi engelleri koyarlarsa koysunlar, engel tanımıyoruz. Çünkü biz engelli koşuya alıştık.

MALTEPE'DE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TEMALI PARKINI YAPACAĞIZ

Nasıl hizmet veririz arayışında olduklarını belirten Topbaş, 'Türkiye'de örnek, belki dünyaya örnek olacak Zeytinburnu Çırpıcı Çayırı'nda spor, aktivite ve orman alanı yapıyoruz. Aynı şekilde Cendere Vadisi'nde ve Maltepe'de bir çalışmamız var. Maltepe'de Türkiye'nin en büyük Temalı bölge parkını yapıyoruz. İçinde çok farklı güzellikler var, detaya girmeyeceğim. Daha sonra açıklayacağım projeler var. Model olacak bir çalışma var orada. Tuzla'da bir marina yapıyoruz diye konuştu.

TRAMVAY PROJESİ YANLIŞTI

Arnavutköy'de bir vatandaşın kendilerinden metro isteğini belirten Topbaş, 'Edirnekapı ' Sultançiftliği tramvay projesinin yanlış olduğunu geldiğimden beri söyledim. Çünkü kapasitesi düşük. Şimdi biz onu Sultançiftliği-Vezneciler-Beyazıt'a kadar metroya çeviriyoruz. Sultançiftliği'nden ötesi de, Ulaştırma Bakanımızla görüştüm o tarafı da metro olarak, Arnavutköy ve 3. havalimanına gidecek dedi.

SARIGÜL ELEŞTİRİSİ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ü eleştiren Topbaş, 'Birileri çıkmış diyor ki, 'İstanbul'u Paris, Londra yapacağım' Bir başka ülkeye imrenmesinler. Başka ülkeler bizim ülkemize, İstanbul'umuza imrensinler. Ne bu özenti ne bu anlayışö dedi. Milletin her şeyi gördüğünü sözlerine ekleyen Topbaş sözlerini şöyle tamamladı '30 Mart gecesi farklı sonuç bekleyenlere ibret olsun diye milletimizin bu hizmetlerimizin karşılığındaki vefa duygusunu biliyorum ve farklı sonuç çıkacağına inanıyorum.

Konuşmanın ardından Topbaş ve beraberindekiler toplu açılış için kurdele kesti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title