Haberler

İAÜ Hocaları Grönland'ı geçti!

Güncelleme:

2007 yılından bu yana dağcılıkla, rafting, mağaracılık gibi sporlarla ilgilendiğini belirten Ebru Caymaz, buzul tırmanışına başlamasını şöyle anlattı:

İstanbul Aydın Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğretim üyesi Ebru Caymaz ve iletişimci Özgür Korkmaz ile birlikte dünyanın en kuzeyindeki son kara parçasındaki buzulları geçmek için Danimarka'da bulunan Grönland'a gitti. İki öğretim üyesi kışın bu buzulları geçen ilk ekip oldu.

"Geçen sene de Kuzey Kutbuna komşu olan Svalbard'a gitmiştim. Oradaki buzullara tırmanmıştım. Bu ilk buzul tırmanışı tecrübem oldu. 7-24 karanlık bir ortamda yaptık aktiviteleri. Güneş ışığı yoktu ve -39 dereceydi. Rüzgarla birlikte -45'e kadar düşüyordu hissedilen soğukluk. Buzul tırmanışından keyif alınca da bu sene bir adım ileriye götürmeye karar verdim."

Grönland'daki Yolculuğun oldukça zorlu geçtiğini söyleyen Ebru Caymaz, "Grönland'da daha önce geçiş yapılmamış bir buzul rotası bulduk. Oraya gitmeye karar verdik. Kışın daha önce hiçbir ekip oraya gitmemiş. Orayı geçen bir ekip yok yani. Aslında biz 400 kilometreyi bitirecektik ama rehber bulamadık. Rehberler bile kışın orayı geçmemişler. Çok soğuk olduğunu söyleyerek bizi de caydırmaya çalıştılar. Ben aslında zirve tırmanışı da istiyordum da hiçbir rehber 'ben kışın seni oraya götüremem' dedi. Oraya gitsen bile ölümcül. Soğuktan donabilirsin, yabani hayvanlar var. Tehlikeli diye zirve tırmanışını yaptırmadılar. Biz de başka bir bölgeye gitmeye karar verdik. 100 kilometresinde bir rehberle beraber gittik. Bu arada inanılmaz tecrübeler yaşadık. Yüzümüz dondu, ellerimizde his kaybı oluştu.. Bizim için çok iyi bir deneyimdi. Oraya gittiğimizde uçağın pilotu bile 'burada ne işiniz var' demişti. Biz tırmanışı bitirdikten sonra rehberlerde çok şaşırdı. Biz de onlara yapılabildiğini göstermiş olmuş," dedi.

Bundan sonrası için de 3 farklı planı olduğunu söyleyen Ebru Caymaz, "Antatika'dan Alasya'ya kadar planlarım var. Sponsor arıyorum," dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın da, Ebru Caymaz'ı başarısından dolayı tebrik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Aydın Danimarka Grönland Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title