Haberler

Iaaf Eğitmeni Haslofça Başarı Odaklı Antrenman Olimpik Atlet Yetişmesini Engelliyor

Iaaf Eğitmeni Haslofça Başarı odaklı antrenman olimpik atlet yetişmesini engelliyor Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Eğitmeni Yrd.Doç.Dr.Ercan Haslofça, küçük yaşta uygulanan başarı odaklı antrenmanların, olimpik seviyede atlet yetişmesine engel olduğunu savundu.

Iaaf Eğitmeni Haslofça Başarı odaklı antrenman olimpik atlet yetişmesini engelliyor

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Eğitmeni Yrd.Doç.Dr.Ercan Haslofça, küçük yaşta uygulanan başarı odaklı antrenmanların, olimpik seviyede atlet yetişmesine engel olduğunu savundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda bugün başlayan Çocuk Atletizmi Semineri'nde Çocuk atletizmine giriş ve Y nesli konulu bir konuşma yapan IAAF CECS 1 Eğitmeni Haslofça, Bazı ülkelerdeki uygulamalara baktığımızda, yetişkinlere dönük uygulamalar, aynı zamanda çocukları erken başarıya götürmeye yönelik bir çalışma oluyor. Elbette bu uygulama ortamı çocuklara keyif vermiyor. Eğitim için harcanması gereken zamanlar, yarışmaya dönük hazırlığa çevriliyor. Böylelikle çok önemli yeteneklerin kaybolduğu bir ortam yaratılmış oluyor. Sonuçta başarı belki çocukluk çağında yakalanıyor ama bu yöntem, olimpik seviyede atletlerin ortaya çıkmasının önünde bir engel olarak karşımıza çıkıyor dedi.

Önce hareket eğitimi ve çok yönlü becerilerin kazandırılması, ondan sonra bir spor branşının öğretilmesi ve orada başarılı olanların da yönlendirilmesi şeklinde bir yol izlenmesi gerektiğine işaret eden Ercan Haslofça, 8-10 yaşındaki çocukları voleybola, basketbola, atletizme yönlendirip sadece o branşa dönük eğitimlerin verilmesi tek yönlü beceri gelişimine neden oluyor. O çocuklar yetenekli olsalar bile kendi branşlarında çok üst seviyede başarı gösterecek noktaya gelemiyorlar. Dolayısıyla ilgi kaybı yaratan bir ortam oluşuyor ve çocuklar çok yüksek başarılara ulaşmadan spordan uzaklaşıyorlar şeklinde konuştu.

Atletizmin bu şekliyle, çocuklar tarafından zor, sürekli başarı isteyen, sıkıcı ve eski moda bir spor olarak tanımlandığını belirten Ercan Haslofça, 7-12 yaş çocukları kapsayan Çocuklar İçin Atletizm Programıyla ilgili şunları söyledi

Bu tespitlerden sonra Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği bir uzman grubu oluşturdu. Neler yapılabileceği değerlendirildi. Yarışmalar içeren, takım halinde yapılabilen, oyun şeklinde programlar hazırlandı. Bu programın uygulanması için okul, mahalle, semt gibi yerlerde oyun alanı şeklinde stadyumlar oluşturulacak. Buralarda eğitici bir atletizm olacak. Oyun formunda bir yarışma ortamı yaratarak çocukların yeteneklerini geliştirmelerini sağlayacağız.

BESYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ise, 2 gün sürecek seminerle ilgili olarak, Üniversite öğrencilerimizin kaliteli ve akademik bir eğitim almalarına katkı sağlamak için Atletizm Federasyonu ile işbirliği yaptık. Federasyonumuz, Türkiye'de çok ciddi bir eğitim politikası başlattı. Bu bağlamda Türkiye'nin çok farklı yerlerinde çocuk atletizm seminerleri düzenleyerek atletizmi tabana, çocuklara yaymaya özel gayret sarf ediyorlar. Bu bağlamda da üniversitelerin spor yüksek okulları aracılığıyla ilkokul düzeyinde 7-12 yaş grubuna eğilmeleri ayrıca uzun vadeli çalıştıklarının bir başka göstergesi. Biz de Çanakkale'ye böyle bir eğitimi almanın faydalı olacağını düşündük dedi.

IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz'ın da katıldığı seminer yarın sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atletizm Federasyonları Birliği Çocuk Atletizmi Semineri Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title