Haberler

Iaaf Çocuk Atletizmi Semineri Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Semineri başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Semineri başladı. Seminerin ilk gününde lise ve üniversite öğrencisi katılımcılara çocuk atletizmi ile ilgili bilgiler verildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Semineri, Çanakkale'de başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen seminer, IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz'ın açılış konuşmasıyla başladı. Eğitmenler seminere katılan lise ve üniversite öğrencilerine sınıfta ders verdi. IAAF CECS 1 Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, Çocuk Atletizmine Giriş ve 'Y' nesli konulu derste, katılımcılara atletizmin mevcut uygulamaları ve sonuçları ilme çocuk atletizmi programının getireceği yenilikler hakkında bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, atletizm eğitimlerinde, çocuklara eğitim için harcanması gereken zamanların yarışmaya dönük hazırlığa çevrildiğini söyledi. Haslofça, bu durumun çocuklara erkenden birbiriyle yarışan, kazanan kaybedenin önemli olduğu ve çok önemli yeteneklerin kaybolduğu bir ortama neden olduğunu kaydetti.

Federasyonun Türkiye'de çok ciddi bir eğitim politikası başlattığını söyleyen Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, "Bu bağlamda Türkiye'nin çok farklı yerlerinde Çocuk Atletizm Seminerleri eğitimi başlatarak atletizmi tabana, çocuklara yaymaya özel gayret sarf ediyorlar. Bu bağlamda da Üniversitelerin Spor Yüksek Okulları aracılığıyla ilkokul düzeyinde 7-12 yaş grubuna eğilmeleri ayrıca uzun vadeli çalıştıklarının bir başka göstergesi. Biz de Çanakkale'ye böyle bir eğitimi almanın faydalı olacağını düşündük. Çanakkale savaşlarının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında böyle bir taleple gidince, bu talebimizi sevinçle kabul edildi" dedi.

Seminerin yarın yapılacak ikinci oturumunda, 7-12 yaş grubu çocuklara kursiyerlerle IAAF Çocuk Atletizmi Uygulaması yapılacak. Dopingle Mücadele ve Eskimeyen Şampiyonlarımız konulu söyleşiler de yapılacak. Seminer ise sertifika töreniyle son bulacak. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çocuk Atletizmi Semineri Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title