Haberler

Hz. Ukkaşe Türbesi'nde Çevre Düzenlemesi

Büyükşehir Belediyesince Nurdağı ilçesinde bulunan Hz. Ukkaşe Türbesi'nde çevre düzenlemesi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesince Nurdağı ilçesinde bulunan Hz. Ukkaşe Türbesi'nde çevre düzenlemesi yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çevre il ve ilçelerden ziyaretçi akınına uğrayan Hz. Ukkaşe Türbesi ve çevresinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleriyle düzenleme yapıldı.

Yapılan düzenlemeler kapsamında meydana ve yollara kilitli parke taşı, ağaç kenarlarına ve yol kenarlarına bordür döşendi.

Otopark ve peyzaj düzenlemesi, temiz ve atık su tesisatı ile çeşmelerin mermerlerinin tadilatı, hediyelik eşya dükkanlarının çatılarının onarımı, duvar sıva ve boyası, moloz taş duvar ve kabartma derz yapıldı.

Gelen ziyaretçilerin güvenliği için korkuluk yapımı ve metal ve plastik çöp kovaları yerleştirildi.

Ziyaretçilerin yollarını şaşırmadan gelebilmeleri için Nurdağı'ndan itibaren yönlendirme tabelaları, Hz. Ukkaşe hakkında bilgilendirme tabelası ve Gaziantep şehir merkezinde ziyaret edilebilecek yerlere ait bilboardlar konuldu.

Gelen ziyaretçilerin kurbanlarını kestikleri kesimhanenin de sıva, boya, yer ve tavan döşemesi yapılarak hijyen ve standartlara uygun hale getirildi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title