Haberler

Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet?

Küçükçekmece Müftülüğünün, Küçükçekmece Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Kuran Ziyafeti Programı yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Küçükçekmece Müftülüğünün, Küçükçekmece Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Kuran Ziyafeti Programı yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

\tPrograma; İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, Küçükçekmece Kaymakamı Harun KAYA, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı. Programın öncesinde vatandaşlara gül dağıtıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış Kuran-ı Kerimini Söğütlüçeşme Akşemsettin Camii Erkek Yatılı Kuran Kursu Hafızlarından Mustafa TURSUN Okudu. Daha sonra Açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Küçükçekmece Müftüsü Mustafa TEMEL şöyle konuştu; "Rahmet nebisi, merhamet peygamberi, Allah Resulünün Doğum yıldönümü; 1989 yılından beri 14-20 Nisan tarihleri arasında, Kutlu Doğum Haftası adı altında, hem yurtiçinde Hem de yurtdışında değişik etkinliklerle kutlanmakta. O rahmet Peygamberine ebter diyenlerin hiçbirinin bugün cismi ismi yoktur ama onun sevgisi binlerce kişilik salonlara sığmıyor, salonlar doluyor taşıyor. Cenabı hak bu birlikteliğimizi bozmasın. Peygamber aleyhisselama ümmet olma şerefine bu toplantımız vesile olsun İnşallah. Değerli Hanımefendiler Beyefendiler Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda toplumun çok ihtiyaç duyduğu bir konuyu bu senenin kutlu doğum teması olarak belirledi. Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet. Ne kadarda muhtacız birliğe, Ne kadarda muhtacız tevhide, kardeşliğe ve sevgiye. İslam adaletinin tesis edilmesine ne kadarda muhtacız! Dua edelim niyaz edelim ki Rabbim İslam coğrafyasına bu sevgiyi bu vahdeti kardeşliği tesis kılsın. "

Daha sonra Sivil Toplum Kuruluşları adına İlim yayma Cemiyeti Küçükçekmece Şube Başkanı Hasan MANGIR, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve İstanbul Müftüsü Prof.Dr Rahmi YARAN konuşmalarını yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından Söğütlüçeşme Akşemsettin Camii Erkek Yatılı kuran Kursu öğrensi, 11 yaşındaki Furkan KOCAAĞA "Nur Yüzlüm" adlı şiiri okudu. Halkalı Çamlıkaltı Erkek Kuran Kursu öğrencisi Salim ŞAHİN, Yavuzselim Camii Baş İmam Hatibi Adnan KÖSEOĞLU, Fatih camii İmam Hatibi Bünyamin TOPÇUOĞLU Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmam Hatibi Adem KEMANECİ ve Dünya Kuran Okuma 1.si Abdurrahman SADİEN'in Kuran tilavetlerini dinledikten sonra Küçükçekmece Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğu mini bir konser verdi. Programın ardından yapılan kura çekilişi ile 14-24 yaş arası 11 gencin 2017 yılında umreye gönderilmesi için ismi belirlendi. Programın çıkışında katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title