Haberler

Hz. Mevlana, Vefatının 740. Yıldönümünde Anıldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri'nin 740. Vuslat Yıldönümü kapsamında, Mevlana Kültür Merkezi'nde sema töreni düzenlendi.

Törene, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, bürokratlar ile çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı. Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Hz. Mevlana’nın Mevlasına kavuştuğu günler bizim de adeta bayram günlerimiz oluyor. Her Şeb-i Arus’ta büyük bir coşku yaşıyoruz. 740. Vuslat Yıldönümü programları da aynı şekilde büyük bir coşkuyla başlıyor. Bugün sergilerin açılışlarını yaptık. Bugün sema programı icra edilecek. Sevgi yürüyüşüyle Mevlana Türbesi’ne doğru gönülden adımlar attık. 7-17 Aralık tarihleri arasında 150’ye yakın etkinlikle vuslat yıldönümü programlarını idrak ediyoruz. 10 gün içinde sergiler, konserler, konferanslar, paneller, sempozyumlar, sema programları, mesnevi dersleri ve birçok etkinlikle Şeb-i Arus törenlerinin dünya çapında bir alaka, bir istifadeye vesile olması için gayret gösteriyoruz. 740. Vuslat Yıldönümü Törenlerine emek veren, katkı yapan bütün kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde, topluluğun sanat yönetmeni sanatçı Ahmet Özhan, tasavvuf müziğinden örnekler seslendirdi. Konserin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Konya Sema Topluluğu tarafından sema ayini gerçekleştirildi. Etkinlikler, 17 Aralık günü yapılacak Şeb-i Arus töreni ile sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Akyürek Muammer Erol Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title