Haberler

Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim için 17 Aralık, sadece Şeb-i Arus'tur, sadece vuslattır ve sadece Şeb-i Arus, sadece vuslat olarak kalacaktır. O mübarek günde, millet ile devletin buluşmasını, vuslatını engellemek isteyenler, bundan sonra hangi gerekçeyle ve hangi günde böyle bir çalışma içine girerlerse girsinler, onların bütün çabalarını akamete çıkarmak da bizim için ulvi bir görevdir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Hazreti Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne katılan misafirlere, onurlarına verilen yemekte hitap etti.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen yıl bir taraftan vuslatı, Şeb-i Arus'u yaşarken hep beraber karşı karşıya kaldıkları bu yeni durumun ne olduğunu hem anlamak hem de bir çerçeve içinde bu yeni duruma en doğru şekilde cevap verme sorumluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bir taraftan deruni bir şekilde Şeb-i Arus'u yaşama içinde olduklarını ifade eden Davutoğlu, diğer taraftan da zihinlerinin "acaba önümüzdeki haftalarda, aylarda, yıllarda ülkemizin geleceği için hangi adımları atmak gerekir ki bu çabalar akamete uğratılır ve millet ile devletin vuslatı hakim ve egemen kılınır" sorusuyla meşgul olduğunu anlattı.

-"Hiçbir çaba başarıya ulaşamayacaktır"-

Davutoğlu, 17 Aralık'ın adını karalamak isteyen, 17 Aralık'ta başka yıl dönümleri hayal edenlerin hayallerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönemde başbakan olarak gösterdiği engin dirayet daha sonra da milletin, temsilcilerine sahip çıkması ve milli irade dersi vermesiyle akamete uğradığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim için 17 Aralık, sadece Şeb-i Arus'tur, sadece vuslattır ve sadece Şeb-i Arus, sadece vuslat olarak kalacaktır. O mübarek günde, millet ile devletin buluşmasını, vuslatını engellemek isteyenler, bundan sonra hangi gerekçeyle ve hangi günde böyle bir çalışma içine girerlerse girsinler, onların bütün çabalarını akamete çıkarmak da bizim için ulvi bir görevdir. Eğer son 12 yıl içinde milletimiz bütün kesimleriyle bütün mensuplarıyla çok sağlam bir aidiyet bilinci etrafında tekrar tarihini, ahlak ve varlık bilincini keşfetmişse bunda milletimizin kendi içinden çıkan temsilcilerine olan güveni yatmaktadır. Milletimizin bu güveni sürdükçe biz de Hz Mevlana'nın felsefesine dayanan siyaset anlayışımız, onun felsefesinden neşet eden dünyaya bakışımızı ve onun felsefesi, yaklaşımıyla şekillenen barışçıl dış politikamızı, dünyanın her yerinde mazlumlara sahip çıkma irademizi sürdürmeye de kararlıyız. Hangi gerekçeyle olursa olsun bu iradenin dumura uğratılmasına, yavaşlatılmasına, durdurulmasına ya da bu iradenin engellenmesine dönük hiçbir çaba başarıya ulaşamayacaktır."

Vuslat idrakini hakkıyla anlamak, hakkıyla bu gece içinde bu idrak içinde tefekkür ve tezekkür etmek için bir araya geldiklerini kaydeden Davutoğlu, bugün o vuslat anına hazır olabilmek için Hz Mevlana'nın adalet anlayışını, varlık, tarih idrakini, zamana ve mekana bakışını siyasetlerinin ana omurgası yapmaya da kararlı olduklarını vurguladı.

Davutoğlu, "Ne mutlu ki vuslat idrakine sahip olarak son ana erişmek üzere çaba sarf edenlere, ne mutlu bu son ana erişme çabasında milletiyle birlikte hareket edenlere" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title